Kedden lezárulnak a C- és D-csoport küzdelmei az idei oroszországi vb-n. Míg a franciák a csoportelsőségre gyúrnak, addig az argentinok a továbbjutásért küzdenek.

 

Spanyolország és Portugália továbbjutása után már most biztos, hogy a legjobb 16 között a mezőny legalább fele európai lesz. Oroszország, Franciaország, Horvátország, Anglia és Belgium mellett a szerb, svájci kettősből legalább egy biztosan nyolcaddöntős. Ezen kívül Dániának, Izlandnak, Németországnak és Svédországnak is van még matematikai esélye a továbbjutásra.

 

C-csoport

 

 hirdetes_400x285  

Franciaország már biztos továbbjutója a C-csoportnak, ha pedig legalább döntetlent játszik Dániával, akkor csoportelsőként jut tovább. Ha a dánok győznek, akkor csoportelsők, ha döntetlent játszanak, akkor csoport másodikok, ha kikapnak, akkor pedig izgulhatnak… Ebben az esetben Ausztrália győzelme hozna egy kis izgalmat, mivel a gólkülönbség, a szerzett gólok száma, a fair play pontszám vagy a sorsolás döntene róluk. Peru ugyanakkor az esélytelenek nyugalmával léphet pályára.

 

C-CSOPORT
16.00: 
Dánia–Franciaország (Moszkva, Luzsnyiki Stadion) (Tv: M4 Sport)
16.00: Ausztrália–Peru (Szocsi) (Tv: Duna)

 

AZ ÁLLÁS
1. Franciaország 6
2. Dánia 4
3. Ausztrália 1
4. Peru 0

 

D-CSOPORT

 

D-csoport

 

A horvátok nyugodtan készülnek a ma esti Izland elleni meccsre, hiszen már biztos továbbjutók, így már csak a csoportelsőség kérdéses számukra. Ugyanakkor a D-csoport többi résztvevője közül még bárki csatlakozhat a nyolcaddöntős csapatokhoz. Akár még Nigéria is lehet csoportelső, ha a horvátok kikapnak, a nigériaiak elverik Argentínát és még a gólkülönbségük is jobb lesz, mint a horvátoknak.

 

Ráadásul Nigéria a papírforma szerint egy döntetlennel is továbbjuthat, ha csak a horvátok nem kapnak ki nagyon csúnyán Izlandtól.

 

Ugyanakkor az argentinokon csak a győzelem segíthet, de még így is figyelniük kell majd az izlandiak eredményét.


20.00:
 Izland–Horvátország (Rosztov) (Tv: Duna)
20.00: Nigéria–Argentína (Szentpétervár) (Tv: M4 Sport)

 

1. Horvátország 6
2. Nigéria 3
3. Izland 1 (1–3)
4. Argentína 1 (1–4)

 

Körkép.sk, nemzetisport.hu

Nyitókép: nemzetisport.hu

Megosztás:
Címkék: foci-vb Főoldal

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!