Blanka, Bianka
  • HUF: 364.09
  • USD: 1.16
  • 4 °C
  • 14 °C

Hirdetés (X)

Foci

Csütörtök óta elérhetetlen a Felvidéki Harcosok közösségi oldala – A DAC szurkolókat már kiengedte a rendőrség

Nyitókép: Körkép.sk (Tbiliszi)

 

Néhány órája elérhetetlen a Felvidéki Harcosok nevű DAC szurkolói csoport Facebook oldala. A DAC egyik ultra csoportja a Felvidéki Harcosok Dunaszerdahely nevű közösségi oldalon számolt be tevékenységéről, túráiról, de az oldal jelen pillanatban elérhetetlen.

 

Az oldalt maguk a szurkolók is felfüggeszthették, de ugyanúgy a rendőrség is elrendelhette. Az biztos, hogy szerda este 19.00 órakor még működött.

 

A DAC szurkolók közösségi oldala szerda este 19.00 órakor még működött. Kép: Körkép.sk

 

A Felvidéki Harcosok Dunaszerdahely Fb-oldal jelenleg nem elérhető. Kép: Körkép.sk

 

Nem követtek el törvénysértést

 

A 150 kommandós által kihallgatásra bevitt 15 DAC szurkolót időközben kiengedte a rendőrség.

 

A Körkép.sk információi szerint egyelőre egyikük ellen sem emeltek vádat, a rendőrség ugyanis nem talált semmilyen törvényszegést a részükről.

 

A karhatóság részéről tehát puszta erőfitogtatásról lehetett csak szó, mely a szlovák média hathatós támogatásával az elmúlt két napban óriási médiafigyelmet kapott.

 

A magyarok felháborodtak

 

A felvidéki magyarságot felháborította az indokolatlan eljárás. Elsőként a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Felvidéki Szervezete adott ki nyilatkozatot, melyben támogatásáról biztosította a 15 ultra szurkolót.

 

A Körképen mi magunk csütörtök hajnalban megjelent cikkünkben szólítottuk fel közös szolidaritásvállalásra a szombati DAC – Trencsén mérkőzésre kilátogató szurkolókat. Írásunk alig pár óra alatt több mint 30 ezer emberhez eljutott.

 

A szombati DAC-meccsen legyünk mindannyian Felvidéki Harcosok

 

Csütörtök este fél 10-kor a legnagyobb DAC szurkolói csoport, az YBS is nyilatkozatot adott ki A szurkoló nem bűnöző címmel, melyben közös fellépést hirdetett a szombati bajnoki mérkőzésre.

 

A Világi Oszkár vezette klub szerdán szólalt meg az ügyben, de a rendőrség által vegzált saját szurkolóiról nem tett említést. Hivatalos nyilatkozatában a DAC pusztán abbéli csodálkozását fejezte ki, hogy a rendőrség által közzétett fényképek egyikén a DAC címere is szerepelt, mely mint hangsúlyozták, önmagában semmilyen törvénysértést nem jelent.

 

Kép: Körkép.sk

 

Körkép.sk

További ajánlott írások:

 

A szombati DAC-meccsen legyünk mindannyian Felvidéki Harcosok

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Lebo Bugár
2018. nov. 24. 07:56

Ezt a NAKA-t meg kell szüntetni úgy ahogy van! Ez nem a kriminalitas megfekezesere jött létre, hanem az FDB (Fico-Danko-Bugár) vegrehajtasi szerve - ismerunk mar ilyet a multbol! Az ellensegek megfelemlitese es diszkreditacioja a cel, amit mi sem tukroz jobban mint a NAKA utolso akcioi: 1. Kiska cegeinek atvizsgalasa - a legkozkedveltebb politikusrol van szo, aki partot alapit ugyebar... 2. Za slusne Slovensko aktivistak kihallgatasa - a tobb 10 ezres "kormanyt" biralo tuntetes szervezoi 3. Felvideki Harcosok orizetbe vetele (bizonyitekok nelkul!) - egyertelmu megfelemlitesi cel, uzenet a felvideki magyarsagnak En szemely szerint pedig a Kuciak ugy gutai gyanusitottaiban sem hiszek, szinten a NAKA müve. Mi magyarok tudjuk hol az igazsag, de a szlovakok sem lehetnek ennyire rovidlatoak, mikor ebredunk mar?

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket