Ahogy arról korábban beszámoltunk, a kassai Lokomotíva klubtulajdonosa kérvényezte az A-csapat törlését a szlovák másodosztályból anyagi okokra hivatkozva. Mivel ez a lépés hátrányosan érintette volna az utánpótlásnevelést a klubnál, néhány játékos, edző és a szurkolók is összefogtak, hogy megmentsék a Lokit.

 

5-6 játékos vállalta, hogy kevesebb fizetésért játszik, az utánpótlásedzők némelyike maga is hajlandó lett volna beállni az A-csapatba fizetés nélkül, a szurkolók pedig transzparens számlán gyűjtöttek az így megalakuló csapat működési költségeire.

 

Mégsem ez – vagy csak ez – segített végül a kassai csapaton. Peter Daduľák klubtulajdonos közleményben értesítette a közvéleményt, hogy egy külföldi befektető érkezik a klubhoz, aki bevásárolja magát a részvénytársaságba, ezzel pedig megmenti az A-csapatot is.

 

 hirdetes_810x300  

Hihetetlen összefogás Kassán: A játékosok, az edzők és a szurkolók megmentenék a másodosztályú csapatot

 

Épp ezért Daduľák már kérvényezte is a Szlovák Labdarúgó Szövetségnél a visszaléptetésről szóló kérelem törlését. Mivel a klub előzetesen december 31-hez kérte a csapat visszaléptetését, így valószínűleg nem okoz majd gondot a megváltozott helyzet.

 

„Ha minden rendben lesz, úgy a visszaléptetésről szóló törlési kérelmet elfogadjuk és a Lokomotíva Kassa tavasszal folytathatja a másodosztályban”

 

nyilatkozta Miroslav Richtárik, a szövetség illetékese a sajtónak.

 

Szlovák másodosztály: Törlik a visszalépő kassai csapat eredményeit

 

profutbal.sk, Körkép.sk

Megosztás:
Címkék: Kassa loki lokomotíva

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!