Edina
  • HUF: 361.82
  • USD: 1.22
  • 5 °C
  • 12 °C
Foci

Akár 3-4 ezer magyar szurkoló is bejuthat a Szlovákia-Magyarország összecsapásra. Mutatjuk, hogyan

Alig egy hónap van már csak hátra az év válogatott mérkőzéséig.

Nyitókép: Körkép.sk/Bordeaux

 

Alig egy hónap van már csak hátra az év válogatott mérkőzéséig, a március 21-én Nagyszombatban sorra kerülő Szlovákia – Magyarország Eb-selejtezőig.

 

A Malatinský futballstadion teljes kapacitása 19 200 fő. Mivel kockázatos meccsről van szó, a férőhelyek száma csökkentett.

 

A Körkép.sk utánajárt, hogy állunk a jegyekkel február 19-én. Mindezt annak érdekében, hogy minél több anyaországi és felvidéki magyar buzdíthassa a nemzeti tizenegyet a szlovákokkal szemben. Íme, a mai állapot.

 

A stadion tervrajza a következőképpen néz ki. A vendégszektor, ahová 2000 jegyet adtak el, a kékkel jelölt rész.

 

Anton Malatinský stadion, Nagyszombat. Kép: sfz.maxiticket.sk

 

Az eladás körüli sajnálatos botrány ellenére itt reménytelenül minden jegy elkelt, bár sokan csak az értékesítés után hetekkel, a viagogo oldalon keresztül jutottak hozzá 106 euróért a belépőjegyekhez. Többek között a Körkép.sk szerkesztői is.

 

13 perc alatt elfogytak a jegyek a szlovák-magyarra. Sok szurkoló a szlovákok közé próbál majd bejutni

 

Ezek valószínűleg az MLSZ által vélhetően hivatalosan áruba sem bocsátott 10 ezer forintos belépők, melyek ügyeskedőkön keresztül kerültek többszörös áron a szurkolókhoz.

 

További szektorok, ahová érdemes belépőjegyet vásárolni, a vendégszektor melletti lelátószakaszok, a fenti képen pirossal kijelölve.

 

A 13-as és a 44-es szektor kapacitása összesen mintegy 790 férőhely. Ebből eddig összesen 250 jegyet adtak el. Kép: sfz.maxiticket.sk

 

Ezek konkrétan a 13-as, a fölötte elhelyezhető 44-es (e két szektorba 22 euró a jegy ára), valamint a 18 és a 19-es szektor (ide 30 euró a jegy ára.)

 

Megszámoltuk azt is, mennyi jegyet adtak el eddig ezekbe a szektorokba.

 

A 13-as szektor kapacitása hozzávetőlegesen 464 fő, melyből a mai napi 183 jegy kelt el.

A 44-es szektor kapacitása 323 fő, ahol még mintegy 250 szabad belépőjegy várja gazdáit.

A 19-es szektorba számításaink szerint 290-en férnek el, ott már csak 13 hely maradt üresen.

A 210 fő férőhelyes 18-as szektorban cikkünk írásáig 117 jegyet adtak el.

 

A 19-es és a 18-as szektorba összesen mintegy 500-an férnek el. Az eddig eladott jegyek száma a mai naphoz mintegy 390. Kép: sfz.maxiticket.sk

 

Azt ugyan nehéz bizonyossággal megmondani, mennyi ezekből a magyar és mennyi a szlovák igénylő. Mivel azonban a vendégszektor melletti helyekről beszélünk, és látva a közösségi oldalakon elindult szervezkedést, többségük vélhetően magyar drukkerek kezébe került.

 

A szlovák kemény mag általában a vendégszektorral szemben, a 03,04,32 és 33-as szektorban foglal majd helyet.

 

Ha tehát jól megszervezzük magunkat, a 2000 fős vendégszektor mellé akár további 1300 elszánt magyar drukker is bejuthat a 13, 44, 18 és 19-es szektorba. Jelenleg e négy szektorba 642 jegyet adtak el.

 

A szlovák jegyértékesítő cég közösségi oldalán közzézetette az eddig megvásárolt, kinyomtatott és postázásra kész belépőjegyek fényképét:

 

Kép: Facebook

 

Továbbiak megvételéhez csak arra van szükség, hogy egy szlovákiai személyivel és lakcímmel rendelkező felvidéki magyar megveszi az egy személyre vásárolható legfeljebb négy belépőjegyeket. Lehetőleg olyan, aki maga is megy a mérkőzésre. További három szurkolót így jó eséllyel be tud majd vinni magával. Mi magunk is nyolc belépőjegyet vásároltunk a 13-as szektorba.

 

Kép: Körkép.sk, Marseille

 

 

Összegzés

 

Jegyek tehát még vannak, a szlovákok pedig szokás szerint későn ébrednek, ami számunkra helyzeti előny. Legyünk minél többen március 21-én Nagyszombatban.

 

És aki egy kis felvezetőre vágyik a szombati DAC-Slovan rangadó után, az már e hét szombaton a DAC szurkolókkal tarthat és feltérképezheti a Malatinský stadiont. Délután 14.00 órától ugyanis Nagyszombat – DAC garantáltan több száz sárga-kék szurkolóval a vendégszektorban.

 

Körkép.sk/KZS

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 10 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Gábor Szabó
2019. feb. 24. 10:29

A Viagogo az egy nemzetközi jegyüzér társaság. Magyarországon a Fogyasztóvédelem már több milliós birságot szabott ki rájuk.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket