Nyitókép: Carpathian Brigade ´09 Fb-oldala

 

A Szlovák Futballszövetség tájékoztatása szerint lassan befejeződik az év legjobban várt válogatott futballmérkőzésére való belépőjegyek előzetes értékesítése.

 

Aki postán szeretné megkapni a belépőit, annak legkésőbb március 18., déli 12.00 óráig kell leadnia a rendelését, mint ahogy azt több felvidéki magyar is megtette. Ezt követően már csak a helyszínen lehet majd belépőjegyekhez jutni.

 

Akár 3-4 ezer magyar szurkoló is bejuthat a Szlovákia-Magyarország összecsapásra. Mutatjuk, hogyan

 hirdetes_300x300  

 

Mint ismert, magyar oldalon az érdeklődés jóval meghaladta a vendégszektor 2 ezer fős kapacitását. Sok anyaországi és felvidéki futballszurkoló így kénytelen volt a hazai szektorokba jegyet vásárolni. Saját számításunk szerint így 4-5 ezer magyar szurkoló is buzdíthatja majd a csapatot.

 

Szlovák oldalon egyelőre nincs ekkora érdeklődés a mérkőzés iránt, ami szlovák berkekben teljesen megszokott. A szlovákok általában csak néhány nappal a kezdés előtt pörögnek fel az eseményre, így nagy valószínűséggel nem kell attól tartani, hogy nem lesz teltház.

 

Jelen pillanatban így áll a jegyeladás. Pirossal és narancssárgával a még elérhető jegyek jelölve. Kép: SFZ

 

Ami a magyarországi szurkolókat illeti, a Carpathian Brigade ´09 szervezésében nyolc nagy busz, több kisbusz és megszámlálhatatlan személyautóval érkezik majd a tábor Nagyszombatba. A buszkonvojra a jegyek alig néhány nap alatt elkeltek. Továbbra is kérdéses, hogy lesz-e vonulás, mely sokat jelentene a felvidéki magyarság számára. A magyar tábort erősítendő a Körkép.sk a napokban több tucat magyarországi szurkolónak segített belépőjegyhez jutni.

 

Szlovák-magyar: A házigazdák igyekeznek korlátozni a magyar szurkolókat

 

Említést érdemel még, hogy a a vendégszektorba, például a viagogo-n keresztül többszörös áron jegyeket vásárolt felvidéki magyar szurkolók időközben nem várt problémával szembesültek.

 

A jegyüzér-oldal ugyanis először arról értesítette a 22 euró helyett akár 106 eurót is kifizetett illetőket, hogy „ingyen“ feljavítaná a jegyeiket, ami azt jelentette volna, hogy nem a vendég, azaz magyar szektorba, hanem a hazaiak közé szólt volna a jegy. Az érintettek ezt természetesen elutasították, mire jött a következő email a viagogo részéről, hogy a nem magyar állampolgárok számára nem lesz biztosított a vendégszektorba való belépés. Ez komoly fejtörést okozhat a felvidéki magyaroknak.

 

13 perc alatt elfogytak a jegyek a szlovák-magyarra. Sok szurkoló a szlovákok közé próbál majd bejutni

 

Nem egyszerű tehát magyarként a bejutás a stadionba, a szervezők láthatóan igyekeznek akadályozni a vendégszurkolók tömeges bejutását. Mindenesetre így vagy úgy, de a hivatalosan felajánlott 2 ezer vendégjegy mellett ennek többszöröse lehet majd magyarként jelen és buzdíthatja a Rossi legénységet.

 

Hajrá magyarok!

 

Körkép.sk/KZS

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.