Nyitókép: Körkép.sk

 

Frissítve: 15.51 Szektorbezárás és ötvenezer euró büntetés. Marad az európai futballszövetség által kiszabott bírság.

 

„Az európai labdarúgó-szövetség (UEFA) fellebbviteli bizottsága lényegében helyben hagyta a fegyelmi bizottság korábbi büntetését a márciusi, szlovákiai Európa-bajnoki selejtező kapcsán. A bizottság által kiszabott szektorbezárás mellett az MLSZ-nek 18 500 eurós pénzbüntetést kell kifizetnie, illetve meg kell térítenie a szurkolók által a nagyszombati stadionban okozott károkat a rendező szlovák szövetség felé. Ezek költsége közel 30 ezer euró” – áll az MLSZ honlapján.

 

Az UEFA szerint a Szlovákia – Magyarország Eb-selejtezőn a vendégszektorban több széket megrongáltak, felgyújtottak, illetve szétverték a mellékhelyiséget és annak berendezését.

 hirdetes_300x300  

 

Kép: mlsz.hu

 

„Noha a fentiek elkövetésében valószínűsíthetően csak kisebb számú néző volt érintett, sajnálatosan az UEFA büntetése az összes magyar ártatlan szurkolót sújtja, és a nemzetközi és a hazai közvélemény is az összes magyar focidrukkert egységesen ítéli el a fentiek miatt” – fogalmaz az MLSZ.

A szektorbezárás miatt a nagy érdeklődéssel várt június 11-i, Wales elleni Európa-bajnoki mérkőzésre háromezerrel kevesebb jegyet vásárolhattak meg a magyar szurkolók.

„A büntetésnek további sajnálatos hatása is lesz. A Szlovákiában felelőtlenül viselkedő kis csoport miatt Magyarország visszaesőnek számít, így újabb kihágás esetén ennél súlyosabb büntetést kap a magyar fél, rasszista magatartás esetén a teljes stadion bezárása várható” – zárja az MLSZ nyilatkozata.

 

Az év felvidéki meccse élőben a Körképen! – Szlovákia-MAGYARORSZÁG percről percre

 

A szlovák-magyar meccs előtt mindenesetre több száz, érvényes belépőjeggyel rendelkező magyar szurkolót nem engedtek be a stadionba. Ahogy arról a Körképen helyszíni tudósításban mi is beszámoltunk, a rendőrök több magyar szurkolót súlyosan bántalmaztak.

 

Szlovákia a meccs kapcsán szintén az UEFA-tól április 26-án 43 ezer eurós büntetést kapott.

 

MLSZ/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!