Nyitókép: teraz.sk

 

A pozsonyi Slovan frissen kinevezett vezetőedzője és két stabil játékos nem áll ki ma az Európa liga szerdai selejtezőmérkőzésén ellenfelük ellen.

 

Vladimír Radenković, valamint a két játékos, Aleksandar Čavrić és Dejan Dražić hazájuk, a szerb kormány kérésének tesznek eleget. A Slovan ugyanis a koszovói Feronikeli csapatával játszik, Koszovót pedig Szerbia nem ismeri el, mint államot.

 

Szlovák futballberkekben a döntés igencsak megosztotta a közvéleményt. Egyesek szerint igazi hazafias döntésről van szó, míg mások szerint a politika nem való a futballpályákra.

  hirdetes_300x300   

 

Felvidéki magyarként csak annyit tennénk tanulságként hozzá, hogy lehet épp azok a szlovákok fejezik ki értetlenségüket a szerb sportemberek döntése kapcsán, akik maguk is a szlovák nemzetállamot építik saját nemzeti közösségeik érdekeivel szemben.

 

Szlovákia ugyanis szintén azon országok közé tartozik, mely hivatalosan nem ismerte el Koszovó függetlenségét. Az indok sokatmondó: félnek, hogy egy ilyen legitimáció felerősíteni a felvidéki magyarok autonómiatörekvéseit is.

 

A leggazdagabb szlovák klub, a pozsonyi Slovan a Bajnokok ligája első selejtezőköréből búcsúzott nagy meglepetésre montenegrói ellenfelével szemben, ezért kényszerült a további küzdelmeket az Európa ligában folytatni.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!