Nyitókép: Fb (Atromitos)

 

Múlt csütörtökön játszották Dunaszerdahelyen az Európa Liga (EL) 2. selejtezőcsoportjának első mérkőzését. A DAC számára 1:2-es vereséggel végződött találkozón a görög Atromitos csapatát alig két szurkoló kísérte el a találkozóra.

 

A visszavágót e hét csütörtökön játszák Athénban, helyi idő szerint 19.00 órakor. A DAC szurkolóiról ismert, hogy bárhol is játszik a csapat, mindenhová elkísérik őket. Tavaly grúziában, Tbilisziben mintegy 150-en buzdították Kalmárékat ezzel is segítve a továbbjutást.

 

Kép: Atromitos Fb-oldala

 

 hirdetes_300x300  

Idén az EL első selejtező fordulójában Krakkóba 600 DAC-szurkoló kísérte el a csapatot, felejthetetlen vonulást produkálva Krakkó utcáin, illetve továbbjutást jelentő szurkolást a Cracovia stadionban.

 

 


A Körkép.sk megnézte, ezúttal hány fős erősítésre számíthatnak a sárga-kékek Athénban, az Atromitos otthonában. Görög ellenfelünket, illetve azok „félelmet nem ismerő” táborát külön cikkben mutattuk be olvasóinknak:

 

„A félelmet nem ismerő csapat” – Bemutatjuk a DAC csütörtöki ellenfelét

 

A szurkolók számára talán a legelőnyösebb ár/értékű lehetőség a Ryanair járatával utazni. Budapestről szerda este 22.00 órakor indul a gép, és pénteken, augusztus 2-án 23.30-kor érkezik vissza. Az oda-vissza út ára egy személyre múlt heti foglalással 47 200 forint (mintegy 145 euró.)

 

A Körkép.sk mini csapata is ezzel a járattal utazik. Ennek kapcsán azt is megnéztük, hogy hétfő este, azaz három nappal a mérkőzés előtt hogy áll a jegyeladás. Hány, illetékkel együtt 11 eurós jegyet vásároltak már meg a DAC-szurkolók.

 

Az Atromitos otthona 9 ezer férőhelyes. Ebből az egyik kanyart, illetve négy szektort bocsátanak a vendégszurkolók rendelkezésére. Az alábbi képen ez az 1.1-1.4 terület.

 

 

A jegyeket online lehet csak megvásárolni, mégpedig egy személyre egyet. Regisztráció után így azt is láthatjuk, hágny belépőjegy kelt már el a vendégek számára fenntartott helyekre.

 

Ezek szerint cikkünk írásának idején az 1.1-be 12 darab, az 1,2-be 29 darab, az 1.3-ba 6 darab, az 1.4-be pedig 68 darab belépőjegyet adtak el. Ez összesen 115 szurkolót jelent majd a görög katlanban.

 

A képen a következők lehetnek: 1 személy
A görög Atromitos tábora. Kép: A csapat fb-oldala

 

A DAC tehát ezúttal sem marad magára, a szurkolókon pedig ezúttal sem fog múlni a remélhetőleg továbbjutást jelentő eredmény kiharcolása.

 

Kékkel a már megvásárolt jegyek a vendégszektorban.

 

A helyszínről a későbbiekben még jelentkezünk.

 

Körkép.sk/KZS

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 6 olvasónak tetszik ez a cikk.