A magyar labdarúgó-válogatott 3-0-ra kikapott csütörtökön a világbajnoki ezüstérmes horvát csapat vendégeként a spliti Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

 

Az aranylabdás Luka Modric már az 5. percben vezetést szerzett a hazaiaknak, akik Bruno Petkovic duplájával már a szünetig háromgólos előnyre tettek szert. A folytatásban kihagyott büntetőig és lesgólig jutottak a hazaiak, de sikerüket nem fenyegette veszély.

A horvátok 2004 óta, három döntetlen és egy vereség után először győzték le a magyarokat, akik ebben a párharcban továbbra is nyeretlenek idegenben.

 

A magyarok az éllovastól elszenvedett vereséggel továbbra is harmadik helyen állnak, de megmaradt az esélyük az Eb-részvétel kiharcolására, mivel a második szlovákok a Wales elleni döntetlennel csak egypontos előnyre tudtak szert tenni.

 hirdetes_400x285  

 

Split, 2019. október 10.
A horvát Josip Brekalo (k) és Korhut Mihály (j) a Horvátország – Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõ mérkõzésen a spliti Poljud Stadionban 2019. október 10-én. Horvátország-Magyarország 3-0.
MTI/Illyés Tibor

 

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese vasárnap 18 órától a sereghajtó Azerbajdzsánt fogadja a Groupama Arénában, s mindenképpen nyernie kell, hogy esélye maradjon az első két hely megszerzésére.

 

Eb-selejtező, E csoport, 7. játéknap:

 

Horvátország-Magyarország 3-0 (3-0)


 

Horvátország:

 

Dominik Livakovic – Tin Jedvaj, Dejan Lovren, Domagoj Vida, Borna Barisic – Luka Modric (Mateo Kovacic, 67.), Marcelo Brozovic – Ante Rebic, Ivan Rakitic (Nikola Vlasic, 74.), Ivan Perisic (Josip Brekalo, 60.) – Bruno Petkovic

 

Magyarország:

 

Gulácsi Péter – Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás (Lang Ádám, a szünetben), Willi Orbán, Korhut Mihály – Vida Máté, Kleinheisler László – Dzsudzsák Balázs (Nagy Dominik, 60.), Holman Dávid, Sallai Roland (Varga Roland, 77.) – Szalai Ádám

 

A walesiek pontszerzésével élnek még a magyar remények

 

Mivel a walesi együttes 1-1-es döntetlent ért a szlovák csapat vendégeként, a magyar labdarúgó-válogatottnak továbbra is van esélye arra, hogy megszerezze a továbbjutást érő második helyet.

 

A nagyszombati döntetlen mind Wales, mind Magyarország számára reális esélyt hagyott a kijutásra abban a reményben, hogy a horvátok novemberben hazai pályán is felülmúlják a szlovákokat, s így akár a záró játéknapon a Wales-Magyarország találkozó dönthetne a kijutásról.

 

Eb-selejtezők, E csoport, 7. játéknap:

Szlovákia-Wales 1-1 (0-1)
————————-
gól: Kucka (53.), illetve Moore (25.)
kiállítva: Gyömbér (88., Szlovákia)

A csoport állása:
1. Horvátország  6  4  1  1  13- 5  13 pont
2. Szlovákia     6  3  1  2  10- 8  10
3. Magyarország  6  3  –  3   7- 9   9
4. Wales         5  2  1  2   5- 5   7
5. Azerbajdzsán  5  –  1  4   5-13   1

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!