Nyitókép: Green Monsters videó (reprofoto)

 

25 év után ma újra megismételheti a Fradi fennállásának legnagyobb bravúrját, és bejuthat a legrangosabb európai kupasorozat, a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Egy mérkőzés választja már csak el ettől a csapatot, akik egy hete a norvég Molde otthonában 3:3-as döntetlent játszottak.

 

Szerhij Rebrov a Groupama Arénában rendezett sajtótájékoztatón elárulta:

„Itthon sem számítok könnyebb találkozóra, de kielemeztük az első mérkőzés minden momentumát. Meg kell értenünk, hogy milyen ez a szint, és készen állunk a holnapi mérkőzésre.″

 

Az FTC trénere arra a kérdésre is válaszolt, hogy érez-e nyomást játékosain.

 

 hirdetes_810x300  

„Az előző mérkőzés előtt megkérdeztem őket arról, hogy ki játszott már ilyen magas szinten. Egyedül Zubkov a Sahtarral. A játékosok kicsit magukkal, a gátlásaikkal is küzdenek. Az előző meccsen nem mutatta meg a csapat a száz százalékát, reméljük, hogy itthon már a legjobb formánkat tudjuk mutatni.″

Szerhij Rebrov nem számít könnyű találkozóra (Fotó: Nemzeti Sport)

 

A Fradi-táboron biztosan nem múlik majd a továbbjutás a Molde elleni BL-rájátszásában. A szurkolók a Dinamo Zagreb elleni meccshez hasonlóan ismét a sasszoborhoz szerveznek összejövetelt, céljuk pedig ugyanaz: 12. játékosként annyi erőt adni a csapatnak, hogy a Norvégiában elért 3-3 után itthon olyan eredmény szülessen, amivel 25 év után ismét összejön a BL-csoportkörös szereplés.

 

A képen a következők lehetnek: szöveg

 

Két héttel ezelőtt nem győzték hangsúlyozni a focisták és Szerhij Rebrov vezetőedző, mennyi erőt adott az 1500 fős dukkersereg a csapatnak, amely a támogatásukkal kiejtette a jóval esé­lyesebbnek számító horvát baj­nokot.

 

A fradi.hu több érdekes statisztikát is összegyűjtött az eddigi selejtezősorozatból, mely bizonyítja, hogy a zöld-fehéreknek minden esélyük megvan a jó szerepléshez:

 

A támadásaink

 

Az eddigi négy találkozón kilenc gólt szereztek a mieink, ami a második legtöbb a selejtező-sorozat során. A Djurgardennek, a Celticnek és a Dinamónak 2-2 gólt lőttünk, a Moldénak, idegenben 3-at. Ezen a ranglistán éppen a norvégok előznek meg minket egy találattal, igaz, jó eredményüket ők az első selejtezőkörben alapozták meg, amikor ötször találtak be a finn KuPS kapujába.

 

Tokmac Nguen három gólnál jár már a BL-ben (kettőt a Djurgardennek, egyet a Celticnek rúgott), ennél többször senki nem talált be a selejtezők alatt.

 

Kép: fradi.hu

 

A gólpasszok tekintetében pedig Botka Endre áll holtversenyben az élen két tökéletes átadásával. Mindkettőt a Molde ellen jegyezte.

 

A kaput eltaláló lövések tekintetében a negyedik legjobb csapat vagyunk (19).

 

Dibusz és a labdatartás

 

A kapusok között kiemelkedik Dibusz Dénes, aki nem is holtversenyben, hanem egyedül áll az élen a védések számát figyelve. Kapusunknak 16-szor kellett eddig hárítania, ezzel vezeti az adott ranglistát.

 

A Djurgarden, a Celtic és a Dinamo Zagreb kiejtése után Sergei Rebrov együttese megfelelő önbizalommal vághat neki a találkozónak, mely 21.00 órakor kezdődik a Groupama Arénában.

 

Kép: Facebook

 

Körkép.sk/ulloi129.hu/fradi.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!