Nyitókép: reprofoto (youtube)

 

Különleges formában, színesben láthatjuk televízióban a magyar futballtörténelem legnagyobb csúcsteljesítményéről, a 67 évvel ezelőtti legendás 6:3-as eredménnyel végződő londoni futballmérkőzésről készült kópia digitálisan felújított verzióját.

 

Online sajtótájékoztatón jelentette be pénteken a Magyar Telekom, hogy nem csak elhozza és bemutatja a BBC által filmre rögzített 1953. november 25-i legendás futballmérkőzést, a nemzeti labdarúgó-válogatott csúcsteljesítményét, de a digitális technológia megoldásait felhasználva fel is újította azt, számol be róla a media1.hu.

 

A film digitális technikával történő felújításának köszönhetően a nézők a magyar gólokat televízióban eddig valóban sohasem látott módon, színesben élhetik át, köszönhetően annak, hogy a digitális felújítás során ezeket a filmrészleteket ki is színezték.

 hirdetes_810x300  

 

Íme, egy kis előzetes a digitálisan feljavított filmből:

 

 

Az Aranycsapat londoni győzelme, a magyar futballtörténelem egyik legnagyobb diadalmenete kiszínezett formában a mérkőzés 67. évfordulója alkalmából, 2020. november 25-én kerül képernyőre. A távközlési óriás a TV2 Médiacsoporthoz tartozó Super TV2 tévécsatornán fogja levetíteni elsőként a legendás gólokat tartalmazó restaurált filmet.

 

A mérkőzés digitális felújítását és a gólok kiszínezését a budapesti Melon FX végezte: a stúdió munkatársai 3 hónapon át dolgoztak a BBC-től érkezett 67 éves kópia restaurálásán.

 

A Super TV2-es premiert követően a legendás 6:3 digitalizált változata három hónapig elérhető lesz a Telekom Videotéka szolgáltatásában is.

 

Media1.hu/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.