Fábián, Sebestyén
  • HUF: 357.94
  • USD: 1.21
  • 3 °C
  • 11 °C
Foci

Szoboszlai: A többiek nélkül nem lehettem volna hős

Botka: Mindenki tudja, milyen helyzetben van az ország. Este nyolckor mindenkinek otthon kell lennie, így tudtuk,...

Nyitókép: MLSZ Fb-oldala

 

Szoboszlai Dominik szerint lehet, hogy ő lett a hős, de ezt nem egyedül érte el, társai és az egész csapat nélkül nem sikerülhetett volna az a bravúr, hogy a magyar labdarúgó-válogatott Izland 2-1-es legyőzésével kijusson a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra.

 

“Egy védő elment Sallaival, 20 méterig vezettem a labdát, tovább már nem tudtam futni, gondoltam, onnan már csak elrúgom”

 

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember és sportoló emberek
Eddigi élete gólját rúgta Szoboszlai. Kép: MLSZ Fb-oldala

 

– idézte fel az Eb-részvételt eredményező, 92. percben született győztes gólt a Salzburg futballistája, aki nem hiszi, hogy mindenki azt várta tőle, hogy hős legyen, inkább csak azt, hogy tudjon segíteni a csapatnak.

 

A képen a következők lehetnek: 1 személy
Szoboszlai Dominik, a győztes gól szerzője. Kép: MLSZ Fb-oldala

 

A 20 éves futballista bevallotta, számára óriási hullámvasút volt az elmúlt hét, mivel vasárnap még úgy tűnt, nem léphet pályára ezen a sorsdöntő találkozón, aztán hétfőn derült ki, hogy mégis elutazhat, mivel mindenkinek negatív lett a koronavírus-tesztje.

 

“A gólörömnél az egész pályafutásom lepörgött előttem, hogy egészen a gyermekkoromtól hogyan jutottam el idáig”

 

– mondta a támadó középpályás.

 

A képen a következők lehetnek: 1 személy, ülés és belső tér
Botka Endre. Kép: MLSZ Fb-oldala

 

Botka Endre arról beszélt, hogy azt érezte, nem létezik más forgatókönyv, mint hogy nyernek. Hozzátette, még a pályán is ezt gondolta, hiába vezettek szinte végig az izlandiak.

 

“Mindenki tudja, milyen helyzetben van az ország. Este nyolckor mindenkinek otthon kell lennie, így tudtuk, mindenki a meccset nézi. Az egészségügyi dolgozókért is játszottunk, hogy mindenkinek okozzunk egy kis örömet ebben a nehéz helyzetben. Én azt éreztem, hogy ezt most meg kell nyernünk az egész országért”

 

– fogalmazott a Ferencváros védője, aki szerint az izlandiaknak nem volt komoly helyzetük a mérkőzésen.

 

A képen a következők lehetnek: 3 ember, sportoló emberek és túra/szabadtéri
A nagyon fontos egyenlítő gőlt Nego szerezte. Kép: MLSZ Fb-oldala

 

A koronavírusos megbetegedése miatt távol maradó Marco Rossi szövetségi kapitányt helyettesítő Cosimo Inguscio úgy vélte, a meccs nehezen indult, az első 15-20 percben nem találták a helyüket, Szerinte ennek részben mentális, részben taktikai oka volt, előbbivel kapcsolatban megjegyezte, eleinte volt olyan játékos, akire fékezőleg hatott, hogy ez az egyetlen esély volt az Eb-re jutásra.

 

“Szünetben tanácskoztunk Rossival, mindannyian szembenéztünk önmagunkkal, hogy elúszhat ez az esély. Ezután a játékosok éhesen mentek ki, és aki éhes, az megszerzi, amit akar. A második félidőben nem volt kivetnivaló. Megérdemeltük a győzelmet, senki nem mondhatja, hogy eloroztuk valakitől”

 

– mondta a másodedző, aki elárulta, Rossival folyamatosan kapcsolatban álltak, amit természetesnek nevezett, mondván, ő a kapitány, az ő vállát nyomja a felelősség, a cseréket is megbeszélte vele.

 

A képen a következők lehetnek: 1 személy
Cosimo Inguscio. Kép: MLSZ Fb-oldala

 

A Rossival kilenc éve együtt dolgozó Inguscio azt is megígérte, hogy a hozzájuk négy esztendeje csatlakozó, most szintén koronavírusos megbetegedés miatt hiányzó Giovanni Constantinóval együtt megtanulnak magyarul.

 

“Voltak kísérletek, hogy megtanuljunk magyarul, de beletört a bicskánk. Hármunk között volt egy megállapodás, ha kijutunk, tényleg megtanulunk. Ez a kapocs miatt lenne fontos mind a játékosokkal, mind a szurkolókkal”

 

– mondta Inguscio, aki már harmadszor helyettesítette Rossit a kispadon, s Észtország, Wales legyőzése után Izland ellen is győzött vele a csapat.

 

A képen a következők lehetnek: 1 személy, állás, tánc, cipők, nappali és belső tér
Rossi karanténból figyelte. Kép: MLSZ Fb-oldala

 

“Viccként felvetődött már, hogy jobb a mérlegem. De ha Rossi lett volna a kispadon, akkor is három győzelem lett volna ez a három mérkőzés. Abban szerencsés vagyok, hogy én ültem a kispadon, de az eredmény sosem szerencse kérdése, hanem a professzionális elő- és felkészítésé.”

 

 

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, sportoló emberek, stadion és túra/szabadtéri
Kép: MLSZ Fb-oldala

 

Az izlandiak szakvezetője, Erik Hamrén rendkívül letörten értékelt:

 

“Nagyon csalódottak vagyunk, de ez érthető, öt percre voltunk az Európa-bajnokságtól. Gratulálunk, a magyarok fantasztikus nyár elé néznek. Ez egy olyan mérkőzés, amelyen az egyik csapat a mennybe jut, a másik pokolba, mi kerültünk a pokolba.”

 

A szigetországiakat két éve irányító svéd szakember a jövőjéről nem kívánt beszélni, ahogy fogalmazott, annak nem most van itt az ideje.

 

A képen a következők lehetnek: 2 ember, sportoló emberek és túra/szabadtéri
A két gólszerző. Kép: MLSZ Fb-oldala

 

A négy éve nyolcaddöntős magyar válogatott története során először jutott ki kétszer egymás után a kontinensviadalra. A jövő nyárra halasztott Eb-n a németekkel, a világbajnok franciákkal és a címvédő portugálokkal szerepel majd azonos csoportban, utóbbi kettővel a Puskás Arénában csaphat össze.

 

A képen a következők lehetnek: 4 ember, álló emberek és túra/szabadtéri
A válogatott Fradi tengelye. Kép: MLSZ Fb-oldala

 

MTI/Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket