Nyitókép: reprofoto (Fortuna-liga)

 

Frissítve: 22.12 Marko Divkovic és Andrija Balic góljával 2:0-ra legyőzte nagyszombati ellenfelét a DAC. A sárga-kékek ezzel az utolsó fordulóban hazai pályán 65 ponttal zárták a bajnokságot. 6 ponttal a bajnok Slovan mögött, és 10 ponttal a Spartak Nagyszombat előtt, a második helyen.

 

A DAC a 34. percben a horvát Divkovic révén szerezte meg a vezetést, amikor már negyed órája emberelőnyben játszott. A vendég Bukata a 17. percben kapott pirosat.

 

A második játékrészben sem forgott veszélyben a győzelem, amit Balic biztosított be a hazaiak második góljával. Ezt követően egy másik vendégjátékos is a kiállítás sorsára jutott, így bár a DAC növelhette volna előnyét, marad a 2:0-ás végeredmény.

 hirdetes_300x300  

 

Szégyen a lelátón

 

Egy vérből valók vagyunk? Nem úgy néz ki…Kép: Fortuna liga (reprofoto)

 

A mérkőzésen 500 szurkoló vehetett részt, akiket „sorsoltak.” Az YBS tagjai a kapu mögött  – felrúgva mindenfajta szurkolói írott és íratlan szabályt, az egy mindenkiért, mindenki egyért, vagy az oly sokat ragozott Egy vérből valók vagyunk elvét  – szervezett szurkolásba kezdtek.

 

Ezt igencsak rossz néven vették a DAC tábor többi tagjai, az a több ezer kapu mögötti bérletes, akik a Covid-19 miatt hónapok óta nem mehetnek be teljes létszámban a stadionba.

 

Az ilyen éretlen szurkolói viselkedés elképzelhetetlen lenne komoly csapatok komoly, gerinces szurkolótáborainál, akik szolidárisak egymással a járványhelyzet alatt is.

 

Ráadásul a szünetben be is kellett fejezniük a buzdítást, mivel információink szerint azzal, hogy csoportosultak, megszegték a járványügyi előírásokat. Sehogy sem jött ki jól tehát az YBS a meccsből. Sem a pályán, sem a pályán kívül, szurkolótársaik körében.

 

A szezon ma mindenesetre véget ért, várjuk a nemzetközi kupasorsolást.

 

FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY – FC SPARTAK NAGYSZOMBAT 2:0 (1:0)

Fortuna Liga, rájátszás, 10. forduló, MOL Aréna, 2021.05.22., 19:00

Játékvezetők: Ziemba – Jekkel, Kováč
Nézőszám: 500
Góllövők: 34. Divković, 52. Balić
Sárga lap: 36. Schäfer, 84. Nicolaescu, ill. 15., 18.  Bukata, 22. Gago, 30., 58. Mikovič, 67. Yusuf
Piros lap: 18. Bukata, 58. Miković

DAC: Száraz – Sommer, Kružliak (K), Beskorovainyi, Davis (60. Vera) – Njie (77. Nicolaescu) – Divković, Schäfer, Balić (84. Vida), Andzouana (60. Moumou) – Taiwo (84. Ramirez)

Nagyszombat: Takáč – Koštrna, Anthony, Kóša (81. Trajkovski), Mikovič (K) – Grič, Gago (46. Kolesár) – Cabral, Bukata, Yusuf (83. Turňa) – Vlasko (61. Tsaousis)

 

A mérkőzés statisztikája:

Lövések: kapura: 9:0  mellé: 9:2
Szabadrúgás: 19:14
Szöglet: 6:6
Les: 0:2

 

Szurkolói körében zárja az idényt a DAC

 

Körkép.sk/fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.