Gusztáv
  • HUF: 356.81
  • USD: 1.14
  • 1 °C
  • 7 °C

Hirdetés (X)

Foci

Negatív PCR-teszttel a nem magyar állampolgárok is jöhetnek a budapesti Eb-meccsekre

A magyar kormány az UEFA javaslatait figyelembe véve döntött.

Nyitókép: Körkép.sk

 

A kormány határozott a nyáron kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság, valamint a napokban kezdődő  U21 Európa-bajnokság hazai rendezésű mérkőzések és a magyar felnőtt labdarúgó válogatott hazai mérkőzéseinek végleges szabályairól, a döntést az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) javaslatait és a nemzetközi tapasztalatokat figyelembe véve hozták meg, írja a HVG.

 

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye szerint a mérkőzések védettségi igazolvánnyal szabadon látogathatóak. A védettséget applikációval is ellenőrzik.

 

A mérkőzésekre érkező, magyar állampolgársággal nem rendelkező nézők abban az esetben is beléphetnek az országba, ha egy 72 órán belül elvégzett negatív eredményű PCR teszttel igazolják, hogy nem koronavírusosak. Amennyiben a külföldi nézők a mérkőzésre szóló érvényes jegyüket felmutatják, a koronavírus ellen védett személyekre vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni, így megszállhatnak a szálláshelyeken, illetve beléphetnek a vendéglátó üzletekbe és a szabadidős helyszíneken tartózkodhatnak.

 

A részletes szabályokat a Magyar Közlönyben hamarosan megjelenő kormányrendelet fogja tartalmazni.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket