Nyitókép: UEFA Champions League/Twitter

 

Első Bajnokok Ligája-döntőjét játssza a Manchester City, míg a Chelsea harmadszor lép pályára a legrangosabb európai kupa fináléjában. A Manchester City 51 év után játszik újra nemzetközi kupadöntőt, amivel a klub tartja a két döntő közötti leghosszabb szünet rekordját.

 

Pep Guardiola, a City spanyol vezetőedzője, akinek öt év munkájába telt, hogy a csapattal a sorozat fináléjába jusson, elmondta:

 

„Én vagyok a legboldogabb ember a világon, hogy itt lehetek a BL döntőjében. Ez egy kiváltság, egy megtiszteltetés. Megpróbáljuk a legjobbat kihozni magunkból.”

 

hirdetes_starlux810x300

Közben összecsaptak a BL-döntő két résztvevőjének szurkolói Portóban. A folyóparti bárok mellett kisebb dulakodás alakult ki a két tábor között, melynek a portugál rendőrség beavatkozása vetett véget. A drukkerek a verekedésen kívül poharakat dobáltak – ketten meg is sérültek a péntek esti összecsapásban.

 

A Chelsea és a Manchester City szombaton, 21 órától a portói Estadio do Dragaóban mérkőzik meg a Bajnokok Ligája döntőjében. Az UEFA 16 500 nézőt enged be a döntőre, a két klub szurkolói egyaránt 4000 jegyet kaptak.

 

Nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.