Krisztina
  • HUF: 354.80
  • USD: 1.18
  • 16 °C
  • 27 °C
Foci

Az UEFA nem engedi a müncheni stadion szivárványszínű díszkivilágítását

június 28-án, a meleg büszkeség napján lehet szivárványszínű díszkivilágítása a müncheni stadionnak

Nyitókép: eurosport.hu

 

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nem engedi, hogy szivárványszínű díszkivilágítást kapjon a müncheni Allianz Arena labdarúgó-stadion a német és a magyar válogatott szerdai Európa-bajnoki mérkőzésén – jelentette a Bild című német lap hétfőn a hírportálján.

 

A beszámoló szerint az UEFA “nem szeretné”, ha a tolerancia jeleként a szivárvány színeivel világítanák meg az arénát szerda este, amikor Németország megmérkőzik Magyarországgal, “ahol diszkriminálják a homoszexuálisokat”.

 

A szövetség indoklása szerint a bajnokság helyszíneinek választott tizenegy stadiont csak az UEFA és az induló országok színeivel lehet kivilágítani.

 

A beszámolóban idézték Jens Grittnernert, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) szóvivőjét, aki elmondta, hogy “az UEFA egységes stadionarculatot szab meg”, és jó érvek szólnak az előírások betartása mellett.

 

Hozzátette, hogy “talán nem feltétlenül a szerdai játéknaphoz kellene kötni” az UEFA stadiondizájnjától eltérő világítást.

 

Így szerda helyett inkább június 28-án, a meleg büszkeség napján lehet szivárványszínű díszkivilágítása a müncheni stadionnak – írta a Bild, rámutatva, hogy azon a napon nem lesz mérkőzés ott.

 

Felidézték mások mellett Markus Söder bajor tartományi kormányfőt, aki egy más ügyben tartott hétfői berlini tájékoztatón kérdésre válaszolva elmondta, hogy “nagyon jó jelnek” tartaná a tartományi főváros stadionjának díszkivilágítását.

 

Az aréna megvilágítása a szivárvány színeivel “társadalmunk szabadságának jele” lenne, ezért “nagyon támogatnám” – mondta a Keresztényszociális Unió (CSU) elnöke.

 

Az Európa-bajnokság Londonba tervezett döntőjének esetleges áthelyezéséről ugyancsak kérdésre válaszolva kijelentette, hogy “München készen áll” a mérkőzés megrendezésére.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Attila Sz
2021. jún. 21. 23:20

De most őszintén, hát mi köze van a"buzi törvénynek "az Európa Bajnoksághoz vagy pl.a focihoz? Ezt indokolja már meg nkm valaki,kérem szépen! Hát nem az volt mindig, hogy vigyázzunk a Sportra, ne keverjük bele a politikát!? Az összes ilyen Sportvezetőt aki csak eljatszadozik ezzel az LMBTQ gondolattal, azonnal ki kell b@szni, mert ez sehova sem vezet csupán az uszitasra! Most őszintén, hát most melyik ligas focistat(pl.csak az európai foci klubbokbol) érdekel, hogy mi lesz a buzikkal, ki az az epelmeju focista(vagy bármely sportoló), aki azon aggódik, hogy most az a buzi le e sz@phatja az aktuális barátját officialisan a nap bármely időszakában vagy továbbra is sutyiba kell neki oboazni!? Hát mi folyik itt Gyöngyösön (ebben a kurv@ EU-ban!?)!!!

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket