Nyitókép: fcdac.sk

 

Ahogy arról a Körképen elsőként beszámoltunk a DAC leigazolta a magyar bajnokságban szereplő Paks 26 éves csatárát, Hahn Jánost, aki 22 góljával a tavalyi szezon gólkirálya volt. Az erősítést a klub hivatalosan ma jelentette be, mint ahogy azt is, hogy Hahn két évre írt alá. Miután a Körképen jóval korábban megszellőztettük a hírt, a csapat szurkolói körében egyébként sem túl népszerű Jan Van Daele sportigazgató általános hírzárlatot rendelt el.

 

Hahn bemutatkozására egyébként pont a nagy rivális, Slovan elleni jövő heti derbin kerülhet sor.

 

Ugyanakkor nem ő az egyetlen új név a támadószekcióba. A DAC hivatalos honlapja szerint Thibaud Verlinden is érkezik, aki a holland első osztályban szereplő Fortuna Sittard együttesétől igazol a Csallóközbe, ahová a szezon végéig írt alá.

 hirdetes_400x285  

 

Ára a transfermarkt szerint 250 ezer euró. Verlinden korábban megfordult kölcsönben a Boltonban és a Stoke Cityben is, de egyik csapatnál sem tudott huzamosabb ideig gyökeret verni.

 

Thibaud Verlinden. Kép forrása: fcdac.sk

 

Zuhanyhíradónk jelenti

 

A klubbal kapcsolatos zuhanyhíradós hír, hogy elképzelhető, hogy Kružliak a Slovanba igazol. A DAC ugyanis szerződést szeretne bontani a 25 éves védővel, akitől épp a sportigazgató szeretne megszabadulni a sorozatos balhéi miatt. Úgy tudjuk továbbá, hogy Balic is átadólistán van, akivel kapcsolatban egy horvát csapattal tárgyalnak. Balic korábban a vezetőedzőt szerette volna megbuktatni. Ezt követően került kispadra, sőt, el is küldték, majd végül visszahívták, de szeretnék eladni őt.

 

Információink szerint a DAC időközben elkezdte keresni Németh Antal vezetőedző utódját. A Körkép.sk úgy értesült, hogy Thomas Doll neve is felmerült, aki ajánlatot is kapott a sárga-kékektől. Jan Van Daele mindenképp külföldi vezetőedzőt akar.

 

Schäfer egyelőre marad

 

Jó hír, hogy Schäfer András még legalább fél évet marad a klubnál. Válogatott csapattársa, Kalmár Zsolt jövője sincs még rendezve a DAC-nál, az ő szerződése a nyáron jár le. Blackman és Davis ugyanakkor hosszabbítottak, Jedlička még egyelőre nem.

 

A DAC a kupában szeptember 22-én felvidéki magyar riválisával, a jelenleg a másodosztályban szereplő Komárommal mérkőzik, ami különleges hangulatot ad a találkozónak.

 

Összejött a felvidéki magyar futballrangadó! Komárom – Dunaszerdahely derbi lesz a szlovák kupában

 

A végére hagytunk egy egyelőre ellenőrizetlen, ugyanakkor Dunaszerdahelyen kitartóan fel-felmerülő hírt, miszerint elképzelhető, hogy Világi Oszkár klubtulajdonos eladná a DAC-ot. A vevő kapcsán Mészáros Lőrincről beszélnek…

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 16 olvasónak tetszik ez a cikk.