Nyitókép: twitter (Matej Valkár)

 

A belga sajtóban megjelent hírek szerint a DAC-hoz igazolt a Royal Antwerpen 24 éves csatára, a helyiek körében rosszfiúként ismert Didier Lamkel Zé. A közel 2 méteres, kameruni származású támadó ára a mértékadó transfermarkt szerint 4,5 millió euró. A DAC honlapja egyelőre nem jelentette be hivatalosan az átigazolási időszak utolsó napján érkező játékos leigazolását.

 

Lamkel Zé takes tests at Slovakian DAC, signature follows
A támadó már étesett az orvosi vizsgálatokon. Kép forrása: nieuwsblad.be

 

 

Lamkel Zé a belga élvonalban 88 mérkőzésen összesen 21 gólt és 12 gólpasszt termelt. A kameruni válogatott játékos legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a rivális csapat, az Anderlecht mezében érkezett edzésre, így akarta ugyanis kierőszakolni, hogy elengedjék őt a görög Panathinaikoshoz korábbi edzőjéhez, Bölöni Lászlóhoz. Felszerelését látva természetesen megtagadták tőle a belépést az Antwerpen edzőközpontjába.

 hirdetes_300x300  

 

 

A klub ezt követően a B-csapatba száműzte őt, ott játszott az elmúlt negyedévben. A niewsblad.be értesülései szerint a Boavista Portó neve is felmerült vele kapcsolatban, a portugálok azonban vágül a Slavia játékosát, Petar Musát szerezték meg kölcsöbe.

 

 

Lamkel Zé mindenesetre addig kirobbanó formában futballozott. Az elmúlt szezonban 13 forduló alatt 7 gólig és három gólpasszig jutott. A játékos iránt csütörtökön jelentkezett be a DAC, aki ha nem jött volna az európai ajánlat, a belga sajtó szerint Katarba vagy Szaud-Arábiába költözött volna.

 

Van de kapper naar het contract: Lamkel Zé tekent bij DAC
Lamkel Zé már DAC mezben. Kép forrása: nieuwsblad.be

 

Úgy tudni, a DAC a szezon végéig egyezett meg a játékossal és állja a fizetését, megvásárlásáről, tekintve, hogy 2023 végéig még szerződés köti az Antwerpenhez azonban nem tárgyaltak. A játékos a Slovan elleni derbin debutálhat a Fortuna ligában.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.