Nyitókép: trtworld.com

 

Az olasz labdarúgó válogatott március 24-én a katari VB-selejtező rájátszásában vereséget szenvedett Észak-Macedónia ellen.

 

Az olaszok kiesésével alapvetően megváltozott az egyes válogatottak esélye a végső győzelemre. Aki követni szokta a mérkőzések alakulásait, az a https://bonusovy-kod.com/tipsport/ oldalon megteheti, ahol sokféle opciót kínálnak a futball ínyenceknek.

 

Fociimádók millióit sújtotta a hír, hogy a 2020-as Európa-bajnokság győztese nem lesz ott az idei vb-n. És bár a korábbi Eb-győztesek közül a csehek, a dánok és a görögök sem lesznek jelen, az olaszok hiányzása óriási űrt jelent a futballtársadalom számára.

 hirdetes_400x285  

 

Az azúrok számára ráadásul sorozatban ez már a második Vb-kijutási kudarc. Legutóbb, négy éve a svédek intézték el őket.

 

Olaszország kapuját a 2021-ben a szezon legjobb kapusának kitüntetett Gianluigi Donnarumma védte. A macedónok a meccsen összesen kétszer találták el a kapuját, de nem ez az egyetlen pont, ahol statisztikailag gyengébben teljesítettek, sőt!

 

Majdnem mindenben az olaszok voltak jobbak. Ha megnézzük, 32 lövés a 4-hez, az olaszok 16 szögletet rúghattak, a macedónok egyet sem, 565 passzal az azúrok majdnem 2-szer annyit passzoltak, mint ellenfelük, labdabirtoklásban is 66 százalékkal kerekedtek felül a macedónok felett. Csak az a fránya végeredmény.

 

Szurkolói szemmel is az azúrkék csapat dominált, a játék menete abból állt, hogy a macedón kapus Dimitrievski, vagy a hátvédsor hárítja az olasz támadásokat, majd előre lőtték a támadósornak, ahol eladták a labdát és kezdődött minden elölről.

 

Olykor szabálytalanságokkal vagy bedobásokkal törték meg a monotonitást. Mindezek ellenére a 2. félidő hosszabbításának 2. percében mégis betalált a macedónok 29 éves labdarúgója, Alekszandar Trajkovszki, mégpedig egy 16-oson kívülről jól célzott lövéssel.

 

„Egy igazi rémálom”

 

– fogalmazott az olasz középpályás, Marco Verratti az utolsó percekben kapott gól után.

 

„Nehéz volt felfogni mi történt.”

 

Az olasz vezetőedző Roberto Mancini is tisztába volt azzal, hogy egy szinten minden szempontból megnyert meccsen szenvedtek vereséget,

 

„Ez a labdarúgás, hihetetlen dolgok történhetnek a fociban.”

 

– sajnálkozott.

 

A macedónok oldaláról nézve is elképesztő, ami történt. Vezetőedzőjük, Blagoja Milevski mindenesetre nagyon örült játékosa találatának. A meccsen pályára lépő Stefan Ristovski a lefújást követően bizakodva állt a következő, Portugália elleni meccshez.

 

Mindenesetre a március 29-i portugál-macedón meccsen sem dominált a macedón csapat, talán annyira sem játszottak jól, mint az olaszok ellen.

 

A macedónok rémálmát Bruno Fernandes jelentette, aki kétszer is betalált az ellenfél kapujába. Pályára lépett a 37 éves Cristiano Ronaldo is, aki ezúttal nem talált be, viszont az első gólból kulcsfontosságú szerepet vállalt.

 

Ronaldo mellett sokak meglepetésére az Atletico Madrid játékosa, Joao Félix csak a 87. percben kapott játéklehetőséget, amikor már eldőlt a mérkőzés. A katari vb-n bizonyára több szerep jut majd a fiatal játékosnak.

 

„Ez a győzelem különleges marad számomra, hiszen elértük a célunkat”

 

– mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón Bruno Fernandes.

 

Így az európai csapatok közül a rájátszásban sikeresen szereplő két csapat, akik ott lesznek a katari vb-n Portugália és Lengyelország.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!