Nyitókép: Körkép.sk

 

Újkori történelmének leggyengébb szezonját produkálta a DAC, mely csak a negyedik helyen végzett a tabellán, 14 ponttal lemaradva a harmadik helyről. Bár a klubvezetés saját véleménye szerint az eddigi legerősebb játékoskerettel rendelkeztek, a szlovák első osztály álomcsapatába most először egyetlen DAC-játékos sem tudott bekerülni.

 

Mégis, huszáros hajrájának köszönhetően a sárga-kékek ismét kivívták az európai kupaszereplést. A play-off szakaszban a Liptószentmiklós, illetve Trencsén legyőzésével kvalifikálták magukat az Európai Konferencia Ligába.

 

DAC-Trencsén – Ki léphet be Európa kapuján?

 hirdetes_300x300  

 

A pénteki DAC-Trencsén találkozó jó iramú, harcos játékot hozott. A DAC már a 2. percben megszerezhette volna a vezetést, de Brunetti fejesét védte a vendégek kapusa. A 26. percben azonban egy beívelés után Kružliak elé került a labda, aki közvetlen közelről elemi erővel bombázott a hálóba 1:0.

 

A vezetés után beállt a DAC, a Trencsén magasabb fokozatba kapcsolt. A hajrában azonban mégis Krstovič vezethette maga a kapusra a labdát, de a ziccer kimaradt, mint ahogy Balogh lövése is elakadt a védőkben.

 

A játékvezető sajnos egyre több részrehajló ítéletet hozott, ami a lelátón, a pályán, és a hazai kispadon is kellő reakciót váltott ki. Több DAC játékos is besárgult. A 71. percben a második játékrészben aktívabb Trencsénnek sikerült egyenlítenie egy átlövést követően.

 

Amikor már az 5287 fős közönség (ami az előző évekhben megszokotthoz képest jóval szerényebb szám) a hosszabbításra készült, a 85. percben egy szabadrúgást követően Davis beívelésére Krstovič érkezett, és közelről a léc alá lőtte a labdát. DAC-Trencsén 2:1, amivel idén is kivívta a Dunaszerdahely a nemzetközi kupaszereplést.

 

 

Sorsolás június közepén, az első forduló két mérkőzését július első és második hetében játsszák.

 


DAC 1904 – AS TRENCSÉN 2:1 (1:0)

 

Európa Konferencia Ligába jutásért vívott play-off, döntő, MOL Aréna, Dunaszerdahely, 2022.05.27., 20:00
Játékvezetők: Kružliak – Hancko, Pozor
Nézőszám: 5257
Gólszerzők: 26. Kružliak, 85. Krstović, ill. 72. Azango
Sárga lap: 40. Krstović, 45. Verlinden, 52. Nebyla, 70. Balogh, 84. Dimun, ill. 36. Hollý, 83. Iliev, 84. Stojsavljević, 91. Bainović
DAC 1904: Veszelinov – Blackman, Kružliak (K), Brunetti, Ciganiks – Dimun, Nebyla – Andzouana (58. Davis), Balogh (73. Moumou), Verlinden – Krstović (89. Sharani)
Trencsén: Iliev – Yem, Stojsavljević, Pirinen, Kozlovský (92. Jendrišek) – Bainović – Azango, Kadák (K), Hollý (66. Lavrinčík), Kmeť (46. Soares) – Kupusović (66. Ikoba)

 

A mérkőzés statisztikája:

 

Labdatartás: 37% : 63%
Lövések: kapura: 5:5, mellé: 6:6
Szabadrúgás: 16:12
Szöglet: 6:5
Les: 1:0

 

Körkép.sk/fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.