Nyitókép: sport.hotnews.ro

 

Története során először esett ki a román labdarúgó élvonalból az egyik legnépszerűbb együttesnek számító Dinamo Bucuresti, amely az Universitatea Cluj csapatával szemben maradt alul az osztályozón.

 

Az osztályozó visszavágóját vasárnap este játszották Bukarestben, a találkozó 1-1-es döntetlennel ért véget. Az első mérkőzést a kolozsvári csapat nyerte hazai pályán 2-0-ra. Ezzel biztossá vált, hogy a Dinamo 74 éves fennállása óta először fog a román másodosztályban szerepelni.

 

Az évek óta súlyos anyagi gondokkal küzdő nagymúltú csapatot 1948-ban alapították, 1989 előtt a román belügyminisztérium együttese volt. Története során 18 román bajnoki címet, 13 Román Kupát, 2 román Szuperkupát nyert. Nemzetközi porondon a legjobb eredményt az 1983-84-es idényben érte el, amikor elődöntőt játszott a Bajnokcsapatok Európa Kupájában (BEK).

 hirdetes_810x300  

 

A Dinamót sokan Románia második legnépszerűbb csapatának tartják az ősi riválisa, a Steaua Bucuresti után, amely jelenleg a FCSB név alatt szerepel a román élvonalban.

 

MTI/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!