Nyitókép: Körkép.sk

 

Példátlan rekordot hozott a szombati nap a közmédia sportcsatornáján. Az esti Magyarország–Németország Nemzetek Ligája-mérkőzés az idei legnézettebb sportesemény lett a magyar médiapiacon, a hosszabbítás utolsó percét minden harmadik képernyő előtt ülő néző követte az M4 Sporton.

 

Folyamatosan dőlnek a nézettségi rekordok a közmédia sportcsatornájánál; rengetegen követik a magyar labdarúgó-válogatott szereplését a Nemzetek Ligája-sorozatban. Míg az első, angolok elleni mérkőzést 425 ezren nézték az M4 Sporton, a második, olaszokkal játszott meccset már 682 ezren követték. A szombati folytatás pedig még ezt is túlszárnyalta: a Magyarország–Németország Nemzetek Ligája-mérkőzést 801 ezer fő követte a csatornán.

 

A közvetítés idejében televíziót nézők 22,9 százaléka választotta az M4 Sportot. A csapatok kivonulásától a lefújás után a szurkolók üdvözléséig tartó időszak 2 óra 10 percébe 1 millió 417 ezer fő, a népesség 16,6 százaléka kapcsolódott be legalább egy rövid ideig. A mérkőzést a hosszabbítás utolsó percében nézték a legtöbben: 1 millió 29 ezer fő. Ebben a percben 32,3 százalékos volt a közönségarány, ami azt jelenti, hogy ekkor minden harmadik képernyő előtt ülő tévénéző az M4 Sport csatornán zajló eseményt kísérte figyelemmel. Online is sokan követték a döntetlennel zárult mérkőzést, az m4sport.hu felületén több mint 94 ezer fő, 269 ezer videóindítással kapcsolódott az eseményhez.

 hirdetes_400x285  

 

Mindez azt is jelenti, hogy a szombati mérkőzés volt az idei legnézettebb műsor a közmédián, az idei legnézettebb sportesemény a teljes magyar médiapiacon, és a negyedik legnézettebb műsor idén a teljes médiapiacon. Ez az összecsapás lett a legnézettebb NL-mérkőzés Magyarországon, amióta az UEFA elindította a sorozatot.

 

Kedden Anglia ellen véget ér a Marco Rossi szövetségi kapitány által irányított magyar labdarúgó-válogatott júniusi erőltetett menete a Nemzetek Ligája A divíziójában. 

 

Duna Médiaszolgáltató, sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!