Nyitókép: Körkép.sk

 

A Fradihoz képest a dupláját, a Slovanhoz képest 10 euróval többet kért el a DAC a kapu mögötti hangulatfelelősöktől a nemzetközi kupában. Utánajártunk, mivel jár mindez.

 

Adrián Gula érkeztével kezd újra fazont kapni a DAC játéka. Az új vezetőedző remélhetőleg már nemcsak egy évre kap bizalmat mint az általában a klubot jellemzi, hanem hosszabb idő alatt bizonyíthat majd.

 

Az előjelek mindenesetre jók, a csapat támadóbb felfogásban játszik, több az előrepassz, gyorsabb a játék. Ilyen jelek mellett és jó eredmények esetén idővel a stadion is újra megtelhet. Feltéve, ha a klubvezetés képes leszállni a földre és a kapzsiság helyett a csallóközi, felvidéki magyarság pénztárcájához méri végre a belépőjegyek árát.

 hirdetes_300x300  

 

A jelenlegi helyzetben ettől még nagyon messze van, melyre korábbi cikkünkben már rámutattunk. A DAC és a Ferencváros bérletei árának összehasonlításából kiderült, hogy a szurkolók számára jóval drágább egy mérkőzés a MOL Arénában, mint a Groupamában.

 

Király Zsolt: DAC – FTC 0:3! Miért jóval drágább DAC szurkolónak lenni, mint Fradistának? Bérletösszehasonlítás

 

DAC-Cliftonville előtt: A klub 4-5 ezer szurkolóra számít a 13 ezres stadionba

Nem beszélve arról, ha egy egész család szeretne rendszeresen kilátogatni a meccsekre. Dunaszerdahelyen ugyanis a jelenlegi árak mellett ez már luxusnak számít, és a korábbi hangzatos ígéretek helyett a valóságban a bérletek terén nem gondolt a családokra a klubvezetés.

 

Az Európa Konferencia-liga selejtezőjének apropóján ezúttal azt néztük meg, mennyibe kerültek a belépőjegyek Dunaszerdahelyen, Budapesten (Ferencváros) és Pozsonyban (Slovan), és mennyi nézőt jelent, jelentett a különböző jegyárak a lelátókon.

 

Az eredmény?

 

A MOL Arénába a DAC csalódására alig 5 030 néző váltott jegyet az északír Cliftonville elleni mérkőzésre.

 

Egész évben küzdött a csapat az európai kupaszereplésért, majd miután összejött, félház sem volt a MOL Arénában. Kép: Körkép.sk

 

 

A Slovant ellenben szintén hazai pályán, a grúz FC Dinamo Batumi ellen 10 589 néző buzdította, a Ferencváros pedig már elővételben eladott több mint 14 ezer jegyet a szerdai, Bajnokok-ligája selejtező mérkőzésére.

 

Hogy miért? Ahogy arra az internetes fórumokon egyre több szurkoló felhívja a figyelmet, a jegyárak miatt (IS). Íme, egy kis összehasonlítás.

 

Összefoglalva:

 

DAC– bérletesnek a kapu mögé 10 euró a belépő (ráadásul a harmadik számú kupa, Konferencia-ligája selejtezőjéről van szó)

Fradi– bérletesnek a kapu mögé forint-euró aktuális árfolyam alapján 4,83 euró a belépő (első számú kupa, Bajnokok Ligája selejtezőről van szó)

Slovan – bérletesnek ingyenes (első számú kupa, Bajnokok Ligája selejtező)

 

És hogy mit jelentett mindez a végelszámolásnál? Kevesebb nézőt, kevesebb bevételt, alacsonyabb forgalmat.

 

Nézőszám:

 

DAC – 5 030 néző

Slovan – 10 589 néző

Fradi – szerdán kiderül, de már elővételben több mint 14 17,5 ezer jegy lett eladva

 

„Kell még valamit mondanom, Ildikó?”

 

Király Zsolt

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 24 olvasónak tetszik ez a cikk.