Nyitókép: Körkép.sk

 

Minden korábbi nézettségi csúcsot megdöntött a hétfő esti mérkőzés, amely során a magyar labdarúgó-válogatott a csoportelsőségért küzdött a Nemzetek Ligájában. Szalai Ádám búcsúmérkőzése nemcsak a közmédia idei legnézettebb műsora lett 930 ezer nézővel, hanem a teljes tévés piac legnézettebb sporteseménye is 2022-ben.

 

Ebben az évben Magyarország legnézettebb sportközvetítései a Nemzetek Ligája-sorozatból kerültek ki. A mérkőzések nyári elindulása óta folyamatosan dőltek meg a nézettségi rekordok a közmédia sportcsatornájánál; rengetegen követték a magyar labdarúgó-válogatott szereplését. Míg júniusban az első, angolok elleni mérkőzést 425 ezren nézték az M4 Sporton, a második, olaszokkal játszott meccset már 682 ezren követték, az ezt követő Magyarország–Németország Nemzetek Ligája-találkozót pedig már 801 ezer fő kísérte figyelemmel a csatornán. Még ezt is túlszárnyalta a sporttörténelmi győzelmet hozó angol-magyar összecsapás, közel 850 ezren nézték végig, ahogy a magyar válogatott hazai pályán győzi le négy góllal az angol csapatot.

 

 hirdetes_300x300  

Nemzetek Ligája: Donnarumma volt az olaszok hőse, csoportmásodikként zárt a Rossi-csapat – Képek, videók

 

A nyári szenzációs menetelést ősszel is folytatta nemzeti válogatottunk, pénteken a Németország-Magyarország Nemezetek Ligája-mérkőzés volt a legnézettebb műsor hazánkban, az M4 Sporton 769 ezer, míg az m4sport.hu oldalon 104 ezer néző követte Szalai fantasztikus sarkazását és az újabb magyar sikert.

 

 

hétfői utolsó csoportmérkőzés, amely az elsőségről is döntött, a közmédia idei legnézettebb műsora lett. A 930 ezer fős adat azt is jelenti, hogy ez a mérkőzés lett a Nemzetek Ligája 2022 sorozatának legnézettebb találkozója is egyben, sőt idén a teljes tévés piacon a magyar-olasz lett a legnézettebb sportesemény. A mérkőzés ideje alatt a tévénézők negyede – 24, 9 százalék – az M4 Sportot választotta, ezzel a közvetítés idején a közmédia sportcsatornája volt a legnézettebb a teljes piacon. A Nemzetek Ligája 2022 sorozat mérkőzései közül a hétfő estibe néztek bele a legtöbben legalább egy percre, ami 1 millió 607 ezres elérést jelent. A zárótalálkozó legnézettebb perce az első félidő végén volt, 21:33-kor 1 millió 105 ezer fő szurkolt a csapatnak a képernyők előtt.

 

A sorozat hat élő mérkőzéséből a hétfőit követték a legtöbben az m4sport.hu oldalon, 138 ezer néző 380 ezer megtekintést generált.

 

forrás: Nielsen Közönségmérés és Gemius Prism

 

Duna Médiaszolgáltató, sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!