Szlovák Labdarúgó-szövetség elnöke: A magyar foci gyengébb, mint a szlovák - Körkép.sk
Foci

Szlovák Labdarúgó-szövetség elnöke: A magyar foci gyengébb, mint a szlovák

Ján Kováčiknak elég kellemetlen, hogy a szlovák foci jelenleg sehol sincs, így relativizált picit

Nyitókép: SITA

 

Vasárnap sorsolják a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportbeosztását. Ezzel kapcsolatban nyilatkozott Ján Kováčik is, a Szlovák Labdarúgó-szövetség elnöke.

 

A szlovákok, ha a magyarokról van szó, pont ugyanolyanok, mint a románok. Azonnal viszonyítanak, és ha rosszul jönnek ki a viszonyításból, az van, mint most, Kováčik esetében is. Relativizálnak, magyarázkodnak, alibit keresnek.

 

A szlovák futball első embere szerint bár a válogatott csak az ötödik kalapban várja a sorsolást, szerinte ez egyáltalán nem tragédia.

 

“Magunknak köszönhetően zuhantunk az ötödik kalapba, és saját magunk teljesítményével tudunk csak kimászni belőle. Kellemetlen egy helyzet, de nem tragédia. Voltam már ilyenben, és kijöttünk belőle”

 

– fogalmazott Kováčik.

 

És hogy nyugtassa a kedélyeket, mondott egy ordasat. Azt találta ki ugynais, hogy 2011-től mostanáig arányosította a statisztikát. És mivel a szlovák foci az elmúlt 11 évben volt a 16, illetve 20. helyen is a ranglistán, szerinte a jelenlegi helyezést is beszámítva a 35-ös átlag jobb, mint a magyar foci esetében.

 

“A csehekkel és az osztrákokkal holtversenyben vagyunk a 2011 óta elfoglalt ranking helyezések átlagát illetően. A lengyelek egy hellyel előttünk vannak, a magyarok öt hellyel mögöttünk”

 

– magyarázta a szövetség elnöke.

 

Azt elfelejtette kiemelni, hogy átlag helyett a pillanatnyi forma és az eredmények azok, amik igazán számítanak. A szurkoló ugyanis a teljesítményt értékeli, múltból pedig nem nagyon lehet a jelenben megélni. A pillanatnyi forma, eredmények pedig a magyar labdarúgó-válogatott esetében egyértelmű javuló tendenciát mutatnak. A szlovák fociban pedig épp zuhanás van.

 

A kalapbeosztás egyébként a következő:

 

1. KALAP (az A-liga 1. és 2. helyezettjei és kettő 3. – a németek nem selejteznek): Hollandia, Horvátország, Spanyolország, Olaszország; Dánia, Portugália, Belgium, MAGYARORSZÁG; Svájc, Lengyelország

 

2. KALAP (az A-liga leggyengébb harmadikja, 4. helyezettjei, a B-liga csoportgyőztesei és a legjobb 2.): Franciaország; Ausztria, Csehország, Anglia, Wales; Izrael, Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Skócia; Finnország

 

3. KALAP (a B-liga másik 3 2. helyezettje, 3. és 4. helyezettjei – Oroszország nem indulhat): Ukrajna, Izland, Norvégia; Szlovénia, Írország, Albánia, Montenegró; Románia, Svédország, Örményország

 

4. KALAP (a C-liga csoportelsői és másodikjai, és a legjobb kettő 3.): Grúzia, Görögország, Törökország, Kazahsztán; Luxemburg, Azerbajdzsán, Koszovó, Bulgária; Feröer, Észak-Macedónia

 

5. KALAP (a C-liga 2 gyengébb 3. helyezettje, 4. helyezettjei, a D-liga 1. és 2. helyezettjei): Szlovákia, Észak-Írország; Ciprus, Fehéroroszország, Litvánia, Gibraltár; Észtország, Lettország; Moldova, Málta

 

6. KALAP (a D-liga 3. és 4. helyezettjei): Andorra, San Marino; Liechtenstein

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 8 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Gabor
2022. okt. 08. 21:04

Ez vagy hülye,vagy nem normális ,vagy mindkettő ,!

Fehér István
2022. okt. 13. 06:08

Ha bármilyen téren gond van a lopott országban, csak a magyarokba kell rúgni... Tipikusan buta tót kisebbségi komplexus! Szerencsétlen, soviniszta hülyegyerek.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket