Nyitókép: MTI
A szervezők labdarúgó-fesztiválra várják az Európa-liga budapesti döntőjére érkezőket: a szurkolók a május 31-i finálé előtti napon a Hősök terén vehetnek részt különböző aktivitásokban, programokon.

Erről Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szóvivője beszélt. Kiemelte, hogy az európai szövetséggel együtt szeretnék kiszolgálni a szurkolókat, ezért szerveznek már a finálét megelőző napra is programot a számukra.

 

A Körkép.sk természetesen a helyszínen tekinti majd meg mérkőzést, exkluzív felvételekkel, videókkal jelentkezve követőinek, olvasóinak.

 

 

 hirdetes_810x300  

 

„Tehát úgy hangolhatnak majd a kupadöntőre, hogy előtte a Hősök terén részt vesznek ezen. Nagyszerű programnak ígérkezik ez a fesztivál is, nemcsak a kupadöntő”

 

– tette hozzá.

 

Budapest, 2023. május 29.
Az épülõ szurkolói zóna a labdarúgó Európa-liga döntõje elõtt Budapesten, a Hõsök terén 2023. május 29-én. Az olasz AS Roma és a spanyol Sevilla május 31-én este játszik a Puskás Arénában.
MTI/Illyés Tibor

 

A Mandiner összegyűjtött pár információt, érdekességet, amelyet az év magyarországi futballeseménye előtt tudni érdemes.

 

A Szurkolói Fesztivál (Fan Festival) már május 30-ától tárt kapukkal várja a szurkolókat a Hősök terénél. Itt bárki ízelítőt kaphat a kupadöntő hangulatából. A fesztivál keretei között lehetőség nyílik az Európa Liga-trófeakiállítás megtekintésére, a döntős csapatok relikviáival való fotózkodásra, és a helyszínen a drukkerek találkozhatnak korábbi neves magyar válogatott játékosokkal, közöttük Király Gáborral, Pisont Istvánnal, Juhász Rolanddal, vagy éppen a döntő hivatalos UEFA-nagykövetével, Gera Zoltánnal is.

 

Budapest, 2023. május 29.
Az épülõ szurkolói zóna a labdarúgó Európa-liga döntõje elõtt Budapesten, a Hõsök terén 2023. május 29-én. Az olasz AS Roma és a spanyol Sevilla május 31-én este játszik a Puskás Arénában.
MTI/Illyés Tibor

 

A korábbi évek tapasztalataiból kiindulva egészen bizonyosra vehető, hogy a döntő két résztvevője, az AS Roma és a Sevilla egy-egy korábbi csillaga is tiszteletét teszi majd a Szurkolói Fesztiválon.

 

A két csapat számára az UEFA által bocsátott jegyek mindegyike elkelt az elmúlt napokban. Így minimum 15-15 ezer szurkoló utazik a mérkőzés napján Budapestre.Várhatóan korábban soha nem tapasztalt, hatalmas lesz az átmenő forgalom, hiszen a két csapat szurkolói várhatóan nem gépkocsival, buszokkal, hanem a többségük repülőgépekkel érkezik a fővárosunkba.

 

José Mourinho az Európa-konferencialiga után az EL-t is megnyeri az AS Romával? Fotó: MTI/EPA/ANSA Ettore FerrariI/
José Mourinho az Európa-konferencialiga után az EL-t is megnyeri az AS Romával? Fotó: MTI/EPA/ANSA Ettore FerrariI/

 

A Puskás Arénában közel 60 ezer szurkoló láthatja majd élőben a 2023-as Európa Liga-döntőt, így könnyen kiszámolható: a Roma- és a Sevilla-drukkereknek biztosított 30 ezer belépő (plusz az 5 ezer, hivatalos személyeknek, szponzoroknak, újságíróknak, és VIP-vendégeknek fenntartott tiketteket is figyelembe véve) a legnagyobb létszámban a magyar szurkolók lesznek jelen, mintegy 25 ezren!

 

Fontos információ: azok a magyar szurkolók, akik jegyhez jutottak, ne feledjék el letölteni az UEFA-applikációit, közöttük az EL-alkalmazás mellett az UEFA Mobile Ticket elnevezésű applikációt, hiszen csak e technikai segítségek révén tudják bemutatni illetve érvényesíteni az elektronikus bilétájukat, mely nélkül nem léphetnek a Puskás Aréna területére. Tehát arról is mindenki gondoskodjon, hogy a mobilkészülékeik feltöltött állapotban legyenek!

 

Az FC Sevilla az Európa Liga rekordgyőztese, az andalúziai együttes eddig négyszer (2014, 2015, 2016, 2020) hódította el az EL-trófeát, míg az AS Roma az Európa-konferencialiga tavalyi elhódítása után próbál jövő hét szerdán egy szintet lépni.

 

A 2023-as Európa Liga-döntőt angol játékvezetői csapat dirigálja majd: a pálya közepén Anthony Taylor lesz a főnök, akit az oldalvonalnál Gary Beswick és Adam Nunn segít, a negyedik játékvezető Michael Olivier, a negyedik asszisztens Stuart Burt lesz, a VAR-szobában pedig Stuart Attwell és Christopher Kavanagh figyeli árgus szemmel az eseményeket.

 

„A valaha volt legkomolyabb közvetítés lesz európai kupamérkőzésről a magyar sportmédiában, amivel most készülünk. Május 31-én a mérkőzés kezdetét jelző sípszó előtt már 19:30-tól több helyszínről, pályára néző stúdióból és pályaszéli riportokkal kezdjük a közvetítést. Ezen kívül még több meglepetést is tartogatunk, amiért érdemes lesz végig velünk tartani. Nagyon készülünk és bízunk benne, hogy mi is hozzá tudjuk tenni a magunkét ahhoz, amit az jelent, hogy egy európai kupadöntőt rendeznek hazánkban”

 

– mondta el Székely Dávid az M4 Sport csatornaigazgatója a Nemzeti Sporthíradó adásában az M1-en.

 

Körkép.sk, MTI, Mandiner.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.