Nyitókép: SITA

 

Alig egy hónap múlva megkezdik a klubcsapatok az európai kupaszereplést. A szlovák és a magyar bajnok sorra jelenti be az erősítéseket, ismert neveket. Nem úgy a DAC…

 

Ferencváros

 

 hirdetes_810x300  

A Ferencvárosi Torna Klub mai tájékoztatása szerint megszerezték a bolgár bajnokság legjobbját, Cebrail Makreckist. A 23 éves középpályás a Pirin Blagoevgrad-tól érkezik. A lett-marokkói állampolgárságú játékos 2020-2022 között a Borussia Dortmund második csapatában 27 mérkőzésen lépett pályára, ezeken egy gólt szerzett. Németországban emellett a Bayer Leverkusent is megjárta, utoljára a Viktoria Berlinben szerepelt,, majd tavaly nyáron a bolgár első osztályban szereplő Piring Blagoevgradhoz igazolt.

 

A klub tájékoztatása szerint  a pálya közepén és a széleken egyaránt bevethető játékos hétszer ölthette magára a lett U19-es válogatott mezét, és egy találatig jutott nemzeti színekben.

 

 

További érkező a dán ligából igazolt nigériai szélső, Tosin Kehinde.

 

Távozik ugyanakkor a cserekapus Bogdán Ádám, akivel a Fradi nem hosszabbította meg a lejáró szerződését.

 

Slovan

 

A szlovák bajnok Slovan ma bejelentette, hogy leigazolta a Premier Leaguet és a Bundesligát is megjárt védőt, Kevin Wimmert. A 30 éves osztrák játékos korábban szerepelt az 1. FC Köln, a Tottenhame Hotspur, a Stoke City, illetve a Hannoveri 96-nál is.

 

2017-ben a Stoke nem egész 20 millió eurót fizetett érte a Tottenhamnak. A Stoke színeiben azonban mindössze 17 mérkőzésen lépett pályára, a Slovanba szabadon igazolhatóként érkezik. A Slovan korábban már bejelentette a görög Kyriakos Savvidis érkezését is, mégpedig a konkurens Spartak Nagyszombattól.

 

DAC

 

Könnyen lehet, hogy az idei ezüstérmes DAC-ot is sikerrel gyengíti majd a Slovan. A klubtól nyolc év után elküldött legenda, Davis után honfitársának, Cesar Blackmannek sem volt maradása a klubnál. A DAC azzal bocsátotta útjára, hogy nem a klubhoz méltó módon viselkedett. Hogy ez mit jelent, nem lehet tudni.

 

Káčert (DAC) vinné a Slovan

 

Sokatmondó ugyanakkor, hogy Blackman lájkolta a DAC korábbi capojának bejegyzését, melyben arról írt, hogy a panamai válogatott szélső számára a vallás, család és az összetartás volt a legfontosabb a Felvidéken olykor tapasztalható önzőség és széthúzás. Így jóbarátja, Davis elküldése után inkább ő sem maradt a DAC-nál.

 

 

Mai hír pedig, hogy Dominik Kružliak is távozik a DAC-tól. A csapatkapitányi posztot is betöltött védő és a klub útjai közös megegyezéssel válnak szét.

 

A dunaszerdahelyi klub július 13-án már Európa Konferencia-liga selejtezőt játszik, és komoly erősítést még nem jelentett be. Ugyanakkor már árusítja a bérleteket a következő szezonra. Ára a kapu mögé 115 euró, ami 40 euróval drágább, mint ugyanoda a Ferencváros esetében.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.