A nemzetgazdasági átlagbér változásainak megfelelően változtak a 18 és 35 év közötti fiatalok kedvezményes jelzálogigénylésének feltételei. Január 1-jétől akkor jogosultak az igénylők a kedvezményes hitelre, ha az átlagos havi bevételük nem haladja a 1119,30 eurót (eddig 1140,10 euró volt ez a határ). Amennyiben párok igénylik a kedvezményes hitelt, az ő bevételeik összesen nem haladhatják meg a határérték dupláját, vagyis a 2238,60 eurót.

 

A határérték a mindenkori bruttó nemzetgazdasági átlagbér 1,3-szorosa, és az utolsó két negyedév átlagából határozzák meg.

 

A kamatkedvezmény a futamidő első öt évére kapható meg, nagyságát minden évben törvény szabályozza. A kedvezmény legfeljebb 50 ezer eurós jelzálogkölcsön esetében igényelhető és egyúttal az ingatlan értékének legfeljebb 70 százalékára.

 

 hirdetes_810x300  

Azok, akik magasabb bevételük miatt nem férnek bele az új feltételekbe, áprilisban számíthatnak változásra, amikor a 13. fizetés miatt a magasabb nemzetgazdasági átlagbér alapján határozzák meg a feltételeket.

 

Teraz.sk, körkép.sk

Nyitókép: 123pozicky.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!