Lengyelországban 24 halálos áldozata van az év eleji fagyhullámnak – közölte hétfőn a varsói kormány sajtóosztálya (CIR).

 

A rendkívüli, helyenként mínusz 20 fokos fagyokkal járó hőmérséklet-zuhanásra való tekintettel a meteorológiai intézet a hétvégén a 16-ból 10 lengyelországi vajdaságban elsőfokú fagyriadót hirdetett ki. A hatóság óvatosságra intette a lakosságot, mivel a fagy nem csak életveszélyt jelenthet, hanem komoly anyagi károkat is okozhat.

 

A lengyel rendőrség arra kérte az állampolgárokat, hogy igyekezzenek segítséget nyújtani a környezetükben élő hajléktatlanoknak, értesítsék a hatóságokat hollétükről. A lengyel karitatív szervezetek által fenntartott szállás- és melegedőhelyek szívesen látják az arra rászorulókat, de a befogadás feltétele az alkoholtól és drogfogyasztástól való tartózkodás, ami viszont nem minden otthontalannak tetszik, emiatt sokan inkább nem fogadják el a segítséget.

 

 hirdetes_810x300  

A CIR közlése szerint vasárnap 12-en, szombaton 9-en, pénteken pedig 3-an haltak meg kihűlés következtében. November eleje óta összesen 27 fagyhalált regisztráltak Lengyelországban.

 

MTI

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!