A dm drogerie markt vállalat felmérést készített a 13-15 éves alapiskolások között, hogy felmérje,  mely szakok és munkák közöttük a legnépszerűbbek a mai tinik körében. A válaszok jó tükörképet nyújtanak a fiatalok gondolkodásmódjáról, és arról, mi számukra a menő. Legtöbben az IT, a design és az építészet területén szeretnének elhelyezkedni, de a válaszadók között voltak, akik a YouTube-on szeretnének ismert vloggerek (videoblogger), filmanimátorok vagy rapperek lenni. Viszonylag sokan adták meg a rendőri, orvosi, vagy az ügyvédi pályát, mint vonzzó célt számukra.

 

A válaszadók fele legszívesebben munkába állna már a középiskola elvégezte után. Ezt azok válaszolták, akik asztalosként, kozmetikuskánt, fodrászként, pincérkánt vagy szakácsként szeretnének elhelyezkedni.

 

86,3 százaléka a diákoknak a középiskola kiválasztását megbeszéli otthona  szüleivel. Ezért is fontos szakemberek szerint, hogy a szülők képben legyenek arról, milyen főiskolák, duális képzési lehetőségek állnak a diákok előtt, hogy az iskola befejezése után könnyen érvényesülhessenek a munkaerőpiacon.

 

 hirdetes_300x300  

(SME)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!