A projektet kivitelező cég azonban meg egy kapavágást sem tett

A Transprojekt a fővárosi önkormányzattól egy szerződés záradék aláírását követeli, amit viszont a főváros elutasít. A Transprojektnek 2016-ig át kellett volna adnia a felújított állomás épületét, a földalatti villamost, továbbá egy bevásárlóközpontot.

 

A kivitelező céggel a szerződést még Andrej Ďurkovský írta alá a mandátuma lejárta előtt. A későbbi városvezetés garanciákat kért a befektetőtől, hogy valóban érdekében áll a vonatállomás átépítése, ám a Transprojekt csak három építkezési engedélykérelmet nyújtott be az Óváros önkormányzatához.

 

A cég szóvivője szerint a Transprojekt még mindig teljesen érdekelt a befektetésben, ám a város együttműködésére is szükségük van, amelyet az önkormányzat nem ad meg.

  hirdetes_300x300   

 

Ivo Nesrovnal főpolgármester egyik legfőbb választási programpontja a Főállomás felújítása volt. Azt ígérte a hivatalba lépése után azonnal felmondja a városra nézve kedvezőtlen szerződést, melyet végül nem tett meg. Helyette némi kozmetikázást végeztek a List Ferenc tér környékén, melyek ellenére még mindig szégyenteljes a vasútállomás. Nesrovnal azt ígéri, a szerződés lejárta után új nemzetközi versenyt írnak ki a felújításra vonatkozóan.

 

(TASR)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!