Csoportmásodikként jutott a negyeddöntőbe a magyar női vízilabda-válogatott a belgrádi Európa-bajnokságon: Bíró Attila szövetségi kapitány együttese az A csoport hétfői zárófordulójában 11-10-re győzte le az orosz csapatot.

 

A magyarok szerdán 15.45 órától a francia vagy a német együttessel találkoznak a negyeddöntőben.

 

„A mérkőzés előtt azt mondtam a lányoknak, bizonyítsuk be, nem csak azért fontos ez az összecsapás, hogy a negyeddöntőben könnyebb ellenfelet kapjunk, hanem hogy megmutassuk mindenkinek, a játékvezetőknek, a delegátusnak, a szakértőknek, hogy a magyar csapat igenis esélyes a végső győzelemre is” – nyilatkozta a találkozót követően Bíró Attila, aki hozzátette, nem aggódott annak ellenére sem, hogy az oroszok a záró játékrészben négygólos hátrányból felállva egyenlítettek. – „Benne volt a pakliban, hogy döntetlen körüli eredmény születik majd, de bíztam a játékosaimban, hogy abból az egy-két fórból, ami a végén kapunk, sikerül majd egyet értékesíteni, ahogy Illés Annának sikerült is.”

 

 hirdetes_300x300  

A szakember kitért a hat gólt szerző Keszthelyire is, aki – mint mondta – világklasszis teljesítményt nyújtott. Ugyanakkor hozzátette, hogy az utolsó percekben már nagyon lefogták, de szerencsére vannak mellette a csapatban olyan játékosok, akik ilyen helyzetben elvállalják és értékesítik is a lehetőségeket.

 

A női tornáról csak a győztes jut ki a riói olimpiára, emellett a márciusi hollandiai kvalifikációs tornán lehet még kvótához jutni. Ahhoz, hogy a magyar csapat ott legyen ezen a viadalon, a legjobb hatban kell végeznie. Hollandiában további négy válogatott szerezhet indulási jogot.

 

(MTI)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!