Vilma
  • HUF: 358.96
  • USD: 1.21
  • 7 °C
  • 13 °C
Friss hírek

Bronzérmes lett a férfi vízilabda-válogatott Belgrádban

Benedek Tibor együttese a szombati zárónap helyosztóján 13-10-re győzte le a tavaly vb-harmadik görög csapatot, megszerezve ezzel az EB harmadik helyét.

 

A két csapat már a nyitófordulóban is találkozott, akkor egy fordulatos csoportmérkőzésen – többször is két góllal vezetett a Benedek-legénység – 8-8-as döntetlen született.

 

“Jobb az első helyért játszani, de nem vagyok elégedetlen – – mondta el a szövetségi kapitánya, Benedek Tibor, – mert igazi csapattá váltunk, és ezt eredménnyel is bizonyítottuk. Ez erőt adhat, hogy kivívjuk az olimpiai szereplést.”

 

A szövetségi kapitány szerint jó úton halad a magyar férfi vízilabda-válogatott. “Egyértelműen látszott, hogy mi akarjuk jobban a bronzérmet és egy pillanatig sem hagytunk kétséget efelől. Az egyetlen bánatunk: nem adatott meg nekünk, hogy ilyen közönség előtt játszhassunk, ez egy ritka lehetőség egy sportoló életében. Cserébe viszont kaptunk olyan erőt, ami bizonyítja, hogy jól dolgozunk, és jól végeztük a munkánkat, hiszen egy rossz nyári szereplés után egy erős csapat tért vissza fél évvel később.”

 

Benedek Tibor az elmulasztott olimpiai kvótával kapcsolatban hangsúlyozta, nyilván mindenkinek nagyon hiányzik a riói indulási jog kiharcolása, de a csapat nagyon jó úton jár, és ha ez a szellemiség megmarad, akkor továbbfejlődhet az együttes.

 

“Természetesen nem a bronzérem volt a célunk, de ennek a mostaninak nagyon örülök. Nagyon jó védekezés mellett csak bizonyos helyzetekben nem működtünk jól, de több szinten bebizonyosodott, hogy jó, amit csináltunk” – fogalmazott Benedek Tibor.

 

A csapatkapitány Varga Dániel szerint is fontos volt a harmadik hely megszerzése. “Ez egy hivatalos elismerése a teljesítményünknek, és egyáltalán nem volt mindegy, hogy győztesként vagy vesztesként mehetünk-e tovább. Úton vagyunk ahhoz, hogy olimpiát nyerjük, ennek pedig fontos állomása volt az Európa-bajnokság” – mondta.

 

Varga hangsúlyozta, hogy a trieszti kvalifikációs tornának is vannak előnyei, ugyanis további négy-öt mérkőzést tudnak felhasználni arra, hogy fejlődjenek. “Ha riói perspektívából nézzük a dolgokat, nincs semmi baj…” – mondta.

 

Mivel a magyar együttes elődöntőbeli vereségével lemaradt a szerb fővárosban megszerezhető egyetlen olimpiai kvótáról, így áprilisban a Triesztben sorra kerülő kvalifikációs tornán szerezheti meg a riói indulási jogot. A 12 csapatos viadalról  négy válogatott jut ki az olimpiára.

 

A  magyar férfiválogatott 24. érmét szerezte az Európa-bajnokságok történetében, 12 győzelem és hat második hely után hatodik alkalommal lett bronzérmes.

 

(MTI)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket