A múlt heti mélyrepülés után pénteken és hétfőn jobban teljesítettek a nemzetközi tőzsdék, a kőolaj ára is valamivel bíztatóbban alakult a kereksedők számára. Kedden azonban az olajtárolókapacitások telítődésének hírére újra 30 dollár/hordó alá esett az olajár, ami magával rántotta  a kínai tőzsdét, ahol a meghatározóbb részévnyindexek 4-6 sázalékkal zuhantak.

 

A kínai gazdaság befékeződése, és az európai és amerikai tőzsdék erős ingadozása alááshatja Kína azon tervét, hogy az amerikai dollárhoz hasonló globális fizetőeszközzé tegye a kínai pénznemet, a jüant.

 

A mai események hatására a szakértők közül többen azt jósolták, akár negatívba is fordulhat az olaj ára. Ez egyelőre egy merőben elméleti elképzelés, de a 10 dolláros hordónkénti olajár jelenleg reális lehetőségként áll fenn.

 

 hirdetes_300x300  

A Szlovák Statisztikai Hivatala adatai alapján 2016 harmadik hetében a 95-ös oktánszámú benzin literjének átlagára 1 centtel 1,156 euróra csökkent, a gázolaj literje 0,962 euróba került, ami 1,7 centes csökkenést jelent.

 

Portfolio.hu, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!