A fizetés nem minden. A dolgozókat egyre inkább a cég által nyújtott juttatások motiválják – derült ki a Glassdoor külföldi álláskereső portál felméréséből. Az álláskeresők több mint fele veszi számításba egy munkahely kiválasztásánál a munkaadó által nyújtott bónuszokat is.  80 százalékuk inkább választja a különböző juttatásokat (a jobb egészségbiztosítót, fizetett szabadságot), mint a fizetésemelést.

 

A Netflix videószolgáltató például egy éves fizetett szabadságot ad bónuszként egy gyermek születése után az apukának vagy az anyukának. A cég ezzel a politikával próbálja megőrizni a legtehetségesebb munkatársait. Mivel az Egyesült Államokban nincs többéves szülési szabadság, a Netflix által kínált ajánlat nagyon is kecsegtető az alkalmazottak szemében.

 

A Facebook 4 hónapnyi hasonló szabadságot kínál a dolgozóinak, a Google 18 hetet. Az Amazon, Adobe, Apple YouTube és a Microsoft cégeknél 10-20 hét közötti az átlag, amíg fizetik az „anyaságit”, vagy éppen az „apaságit”.

 

  hirdetes_300x300   

A Google és a Facebook általánosságban a legattraktívabb munkaadók között szerepelnek. Ingyen kávézó, étterem, mosoda, tisztító, illetve fodrász mellé, Zuckerberg például 4 ezer dollár bónuszt nyújt az alkalmazottak, ha gyermekük születik. A fogászati és az egészségügyi ellátást is a cég fizeti.

 

A Google 500 dollárt fizet a gyermek születésekor. Továbbá a keresőóriás egy alkalmazott halála után a gyerekeinek 1000 dollárt fizet, amíg el nem érik a 19 éves kort, ha továbbtanulnak, akkor a 23 évet.

 

Az Apple és a Facebook 2014 óta 20 ezer dollárral hozzájárul ahhoz is, hogy a női alkalmazottak lefagyasszák a petesejtjeiket. Ez a nagyon megosztó bónusz azért is fontos a cégeknek, hogy a tehetséges nőknek ne kelljen dönteniük a karrier és az anyaság között.

 

A Starbuck a dolgozó diákoknak ingyenes felsőoktatási képzést biztosít az Arizone State University-n. Az Airbnb 2000 dollárral járul hozzá a dolgozói utazásaihoz, a Walt Disney alkalmazottai ingyen járhatnak Disney parkokba. A twitteres csapatnak a cég az akupunktúrát és a színjátszóköröket fizet.

 

(trend.sk)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!