A küldemény érkezéséről szóló értesítést a lakosok ezentúl SMS-ben és e-mailben is megkaphatják, ha regisztrálják magukat a postán. A Szlovák Posta legújabb szolgáltatása felválthatja az úgynevezett „sárga cetliket”, amelyek arra szolgálnak, hogy értesítse a küldemény címzettjét a csomag megérkezéséről, ha épp nem tartózkodik otthon.

 

A szolgáltatás eléréséhez a címzett (tehát nem a feladó) regisztrálhat a postán, ezzel igényli az SMS vagy e-mail értesítéseket, esetleg mindkettőt. A szükséges űrlap az internetről is letölthető, amelyen meg kell adni a vonatkozó elérhetőségeket. A küldeményeket a posta az értesítésben szereplő kódszám alapján és személyazonosságot igazoló okmány bemutatása ellenében adja ki. Ha a címzett néhány napon belül  nem veszi át a küldeményt, a posta papír formában is értesítést küld.

 

A lehetőség önkéntes, az intézkedés nem csak praktikus lehet, de takarékossági szempontból is célszerű, tekintettel arra, hogy évente mintegy 20 millió sárga cetlit hagynak a postaládákban a posta munkatársai.

 

 hirdetes_400x285  

Teraz.sk

Nyitókép: etrend.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!