A Transparency International 348 támogatási szerződést hozott nyilvánosságra, amik olyan projekteket érintenek, amit a miniszterelnöki tartalékból finanszíroztak 2015-ben. Az alapból Fico összesen 5,6 millió eurót osztott szét.

 

A legtöbb pénzt a többfunkciós játszóterek építésére kapták a falvak – 80 falu 40 ezer eurót fejenként. Több olyan projekt van a listán, ami valamilyen intézmény felújítására pályázott. Támogatást kaptak rendezvények is, például a trencséntyeplici Art Film Fest, mely ezévtől Kassára költözik.

 

A Transparency International azután dolgozta ki a teljes listát, miután a Kormányhivatal elutasította nyilvánosságra hozni az összes olyan projektet, amit a miniszterelnöki tartalékból kapott pénzt. A szervezet 170 szerződést kapott, a többit időigényes munkával keresték elő a központi szerződés jegyzékből.

 hirdetes_300x300  

 

A teljes lista megtekinthető lentebb. Ebből az is kiderül, hogy Robert Fico közpénzekből fizette ki a párkányi Štúr-szobor gyakorlatilag teljes költségvetését (242-es tétel) – mutattak rá a Fiatal Függetlenek.

 

 

 

(HNonline)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!