A Hegyi Mentőszolgálat információi szerint két lavina is lezúdult a Magas-Tátrában. Az egyik a jasnái síközpont közelében, ahol két cseh turista sérült meg. A Kotliská hegy közeléből is jelentettek lavinát. Itt három magyar turistát temetett maga alá az egyik teknőben. Mind az öt sérültet sikerült kiszabadítani. A cseh turista gerincfájdalmakra panaszkodott, őket kórházba kellett szállítani később ellátásra. A magyar turisták sértetlenül úszták meg a balesetet.

 

A Hegyi Mentőszolgálat képviselői felhívásban kérték a túrázókat és síelőket, hogy ne becsüljék alá a lavinaveszélyre vonatkozó figyelmeztetéseket az útvonaluk tervezése közben, és előre tájékozódjanak a veszélyekről.

 

A Nyugati- és a Magas-Tátra legmagasabb részeiben továbbra is magas lavinaveszély van érvényben – a nemzetközi skála szerint hármas az ötfokú skálán. Hasonló figyelmeztetés van érvényben az Alacsony-Fátrában 1400 méter felett. Az Alacsony-Tátrában 1500 és a Magas-Fátrában 1300 méter felett enyhébb, kettes fokozatú figyelmeztetés van érvényben.

 

 hirdetes_400x285  

(TASR)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!