Több mint 10 millió ember maradt ivóvíz nélkül Újdelhiben, az indiai fővárosban, miután tüntetők elfoglalták az város ivóvízellátásában kulcsfontosságú Munakata csatornát, és leállították a vízellátást. A három napig tartó zavargásokban 16 ember halt meg, és több száz megsebesült.

 

A katonaság végül visszaszerezte az uralmat a csatorna felett, de a megszokott kapacitás eléréséhez három-négy napra van szükségük a szakembereknek.

 

A város vezetése vízzel teli tartályautókat küldött a város különböző pontjaiba, de a vízhiányt csak részben tudták megoldani. A lakosságot felszólították, hogy minden lehetséges eszközzel takarékoskodjanak a vízzel. Az iskolák és a közintézmények egy része átmenetileg bezárták kapuikat.

 

 hirdetes_810x300  

A tüntetéseket a Jat közösség szervezte, amely Indiában a felsőbb kasztokhoz tartozó földbirtokosok rétege és jelentős politikai befolyással rendelkezik. Céljuk, hogy kasztjuk számára az állam biztosítson foglalkoztatási és tanulmányi kvótákat, vagyis több államilag létrehozott munkahelyet és szabályozott tanulmányi lehetőségeket követelnek.

 

jat_88360434_indiaharyana4642002_bbc
Forrás: BBC

 

jat_88378271_031586064-1_bbc
Forrás: BBC

 

 

jat_88370566_jatprotestatrohtakbbc
Forrás: BBC

 

BBC

Nyitókép: bbc.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!