A Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal (ÚPSVaR) januári adatai szerint 5 járásban magasabb a regisztrált munkanélküliség, mint 20 százalék, közülük három magyarlakta járás is található.

 

A 20 százalék feletti munkanélküliséggel küszködő járások a Rimaszombati (Rimavská Sobota), a Késmárki (Kežmarok), a Rozsnyói (Rožňava), a Nagyrőcei (Revúca) és Poltári (Poltár). Közülük a Rimaszombati járás van a legrosszabb helyzetben 27,41 százalékos regisztrált munkanélküliséggel, de az ÚPSVaR adatai szerint, ha az összes álláskeresőt vesszük alapul, a munkanélküliségi ráta 31,45  százalék.

 

5 százalék alatti munkanélküliséggel csak három járás rendelkezik, Pozsony I, Pozsony V és a Galántai járás. Pozsony említett járásaiban 4,56 és 4,6 százalékos a munkanélküliség, a Galántai járásban pedig 4,79.

 

 hirdetes_300x300  

munkanélküliség a magyarlakta járásokban2

A tartós munkanélküliséggel sújtott járások között is a Rimaszombati járás vezeti a sort, ahol az állástalanok 71 százaléka 1 évnél hosszabb ideje munkanélküli, tőle kettővel van lemaradva a Lévai járás (66 százalék), és a legrosszabb öt között szerepel a Nagymihályi járás is (64 százalék).

 

Webnoviny.sk, Körkép.sk

Nyitókép: bystricoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!