A Markíza hírtelevízió szerint távozik a szlovákiai piacról a legnagyobb nem banki hiteleket nyújtó vállalat, a Provident. A Markíza szerint több hasonló cég is befagyasztotta a további hitelek nyújtását, és már csak arra várnak, hogy a korábbi kölcsönöket visszatérítsék. A Provident szélnek ereszti ügynökeit.

 

A Provident Financial országszerte 800 hitelügynököt bocsát el, további 300 törzsalkalmazott sorsáról a napokban fogja tájékoztatni az érintetteket.

 

„A jogszabályváltozások vállalatunkra gyakorolt hatásainak alapos mérlegelése után úgy döntöttünk, hogy Szlovákiában nem kínálunk tovább hiteleket üzletkötőinken keresztül, illetve számlahitelt sem kínálunk a továbbiakban” – nyilatkozta a Markíza riporterének a Provident Financial szóvivője, Nick Jones.

 

 hirdetes_810x300  

A hírek szerint nem csak a Provident szedi a sátorfáját, más nem banki hiteleket értékesítő vállalat is szedi a sátorfáját a legutóbbi jogszabályváltozásokra hivatkozva.

 

Kérdés, hogy mi lesz azokkal az emberekkel, akiknek ezentúl nem marad semmilyen legális lehetőségük arra,hogy hitelhez jussanak. Ivan Kahanec, a nem banki hitelezőcégek médiaképviselője szerint nagy eséllyel a feketepiacon próbálkoznak majd, pontosabban olyan cégeknél, akiknek nincs engedélyük hitelnyújtásra a Szlovák Nemzeti Banktól.

 

TVnoviny.sk

Nyitókép: romania-insider.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!