Leállították a túlélők utáni kutatást az észak-oroszországi Vorkuta település Szevernaja nevű szénbányájában, miután a hatóságok a vasárnap történt újabb föld alatti robbanás után úgy vélik, már nem lehet életben a mélyben rekedt 26 bányász.

Vlagyimir Pucskov, az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának vezetője közölte, adataik szerint a bánya azon területén, ahol az eltűntek tartózkodási helyét sejtették, a korábbi robbanás okozta tűz miatt magas hőmérséklet uralkodik és nincs oxigén, így semmilyen esély sincs arra, hogy bárki túlélhetné a szerencsétlenséget.

 

A Szevernaja bányában csütörtökön két metángáz-robbanás történt, amelyek kőzetrengést váltottak ki, illetve tűz keletkezett a föld alatt. A helyi katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a bányarengés következtében 111 ember rekedt a mélyben, közülük 81-et sikerült kimenteni. A hatóságok aznap négy halálos áldozatról és kilenc sérültről számoltak be.

 

 hirdetes_300x300  

A vasárnap bekövetkezett újabb robbanásban a 26 eltűntet kereső hat bányamentő meghalt, öt társuk pedig megsérült. A volt Szovjetunió területén találhatók a világ legveszélyesebb bányái az elavult technikai felszereltség és az extrém mélység miatt.

 

MTI

Nyitókép: MTI/EPA/Vorkutaugol sajtószolgálat

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!