Kitüntették Komárom régió legjobb mentőseit.

 

A ZaMED sürgősségi mentőszolgálat igazgatója, Matej Polák immár ötödik alkalommal ítéli oda a kimagasló teljesítményért, szakmai rátermettségért, elkötelezettségért, a társaság jó hírének öregbítéséért, társadalmi megbecsülésének fokozásáért járó Igazgatói díjat a legjobb mentőtisztnek és mentőkocsi-vezetőnek.

 

 

 hirdetes_300x300  

A díjat idén Eva Kabinová mentőtiszt, a gútai állomás vezetője, illetve Méhes Vilmos, a nemesócsai állomás sofőrje vehette át.

 

 

Eva Kabinovát méltatásában Matej Polák kiváló mentőtisztként jellemezte, aki a legnehezebb, legkomplikáltabb szituációkban is messzemenőkig megállja a helyét. Szakmai tudását a kórház anaszteziológiai és intenzív részlegén nővérként eltöltött évek során szerzett tapasztalatai is gazdagítják.

 

eva
Eva Kabinová és Matej Polák, a ZaMED igazgatója. Forrás: komarom.online

 

 

Munkája mellett számos egyéb tevékenységet is folytat: bekapcsolódik a ZaMED Gyermekmentősök programjába, amely során óvodásoknak és alapiskolásoknak tartanak bemutatókat, mentős szakot oktat egy egészségügyi középiskolában, versenyeket szervez és a médiákban is népszerűsíti a mentősök munkáját.

 

 

Méhes Vilmos 27 évig tűzoltóként dolgozott, mielőtt a négy évvel ezelőtt a mentőszolgálathoz került. Pályafutását egy baleset törte meg, amelyben súlyos sérüléseket szenvedett, de ez sem akadályozta őt abban, hogy sérülten is megpróbálja kimenteni a felborult mentőautóból a bent rekedt utasokat.

 

vilmosmehes
Méhes Vilmos. Kép: noviny.sk

 

Az eset tavaly szeptemberben történt; épp egy infarktus-gyanús beteget szállított Nemesócsáról a komáromi kórházba, amikor a mentőkocsi Őrsújfalun a rendkívül rossz időjárási és útviszonyok miatt megcsúszott, az árokba hajtott, majd egy családi ház kerítésének ütközve felborult. Az csak a későbbi vizsgálatok során derült ki, hogy Méhes Vilmosnak két nyakcsigolyája tört. Szerencséjének és kisportolt fizikumának köszönhette, hogy egyáltalán túlélte az ütközést.

 

 

Mégsem elsősorban magára gondolt, miután nyakmerevítőt csatolt és kimászott a kabinból, a tűzoltók érkezéséig maga próbálta kiszabadítani a többi utast a járműből. Tette mindezt robbanásveszélyes környezetben, az ütközés során ugyanis megsérült a gázvezeték csapja. A balesetben maradandó egészségkárosodást szenvedett, emiatt nem tudja ellátni korábbi munkáját. A díjátadón Méhes Vilmos könnyeivel küszködve búcsúzott társaitól.

 

 

A 2005-ben alakult ZaMED 14 állomásával az ország öt legnagyobb sürgősségi mentőszolgálatainak egyike, működési területe a délnyugat-szlovákiai régió, mégpedig a Dunaszerdahelyi, a Galántai, a Komáromi, a Léva és az Érsekújvári járás.

 

 

 

Forrás és nyitókép: komarom.online

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!