Igor Matovič ma új variációval állt elő, már ami a kormányalakítást illeti. Szerinte vannak jelek arra nézve, hogy Robert Fico elsőre nem alakít kormányt, nem alakít Richard Sulík sem, és harmadszorra a Smernek mégis sikerül azzal, hogy Fico helyét a kormányfői székben valaki más veszi át.

 

Az OĽaNO-NOVA vezére ugyanakkor figyelmeztetett, hogy ez nem biztos.

 

Matovič szavaira a Most-Híd is reagált. „Sajnáljuk, hogy Igor Matovič folytatja azokat a játékokat, amelyeket a választások előtt is űzött. Nem fogja fel, hogy ezekkel a kijelentésekkel hátráltatja a jobboldali koalíciós tárgyalásokat.(…) Egyszer és mindenkorra abba kéne hagynia azt, hogy a kollégáira megjegyzéseket tegyen, mert a bizalmat, amin a kormánynak alapulnia kell, ezzel minimálisra csökkenti,” nyilatkozta a Most-Híd.

 

 hirdetes_810x300  

„A Most-Híd álláspontján a választások nem változtattak, elutasítottuk a tárgyalásokat Robert Ficoval a kormánykoalícióról, és folytatni fogjuk az egyeztetéseket a stabil jobboldali kormány létrehozása érdekében. Ennél nagyon fontos kérdés, hogy mennyi mandátumot tudnak garantálni az egyes pártok, köztük Igor Matovič és az OĽaNO” – tették hozzá.

 

Aktuality.sk

Nyitókép: cas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!