A Most-Híd nyilatkozata szerint a párt sajnálattal vette tudomásul az MKP bejelentését, miszerint a párt nem képes és hajlandó részt venni a mára tervezett egyeztetésen.

 

Az összefogás fontosságáról szóló több hónapnyi kommunikáció után az MKP döntése a Most-Híd szerint „meglepő és csalódáskeltő”. Bugárék szerint a Most-Híd – MKP találkozó tétje nem a kormány összetétele lett volna, hanem a szlovákiai magyar politikai képviselet jövőjének megvitatása.

 

„Amennyiben az MKP megtalálja magában az erőt, hogy a szavak után a tettek mezejére lépve is megpróbáljon együttműködni magyar-magyar téren, a Híd változatlanul készen áll a tárgyalásokra. Kérdéses, hogy a vezető nélkül maradt párt jelenleg képes-e a felelősségteljes döntéshozatalra. Reméljük, hogy az MKP hamarosan rendezni tudja a sorait, és nem csak megint egy évvel a választások előtt kap észbe, amikor már túl késő lesz,” – áll a Most-Híd nyilatkozatában.

 

A kérdés az marad, hogy a Most-Híd szerint miért nem fontos a magyar szempont az SNS-szel ill. a Smer-rel való kormányalakítás előtt.

 hirdetes_810x300  

 

 

Most-Híd, Körkép.sk

Nyitókép: maszol.ro

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!