Júniustól növeli szerelvényei számát a RegioJet, amennyiben az államtól erre engedélyt kap. Hétfőtől viszont fel kell készülnünk a magasabb árakra a Pozsony – Kassa járaton, igaz, az árdrágítás nem minden járatot érint.

 

A RegioJet a péntek és vasárnap déli és esti járatain emeli a jegyek árát, illetve más csúcsidős járatain.

 

A vállalat elmondása szerint a vonatjegy ára még mindig kedvezőbb lesz, mint az állami szerelvényeken. Annak ellenére, hogy a RegioJet nem kap állami támogatást.

 

 hirdetes_300x300  

Kihasználtság szerint lövik be az árakat

 

Radim Jančura, a vállalat tulajdonosa elmondta, hogy elemezték az árakat az utazók függvényében, és úgy döntöttek, hogy a legtöbb vonal esetében megtartják a 9 euró feletti jegyárat.

 

A legkihasználtabb vonatok esetében a STANDARD osztály jegyára 18,70 euró lesz. A magasabb kategóriás vonatokon kívül a vállalat emelni fogja más, hétközben is működő vonalak jegyárait is, amelyek árai ezentúl 13,30 eurótól kezdődnek majd.

 

„Összességében 3 árkategóriában fogjuk árusítani a jegyeket” – mondta Jančura.

 

Több utas lesz júniustól?

 

A vállalat vezetése szerint a bizonyos járatokat érintő alacsony árakkal sikerülhet megszólítani további utasokat is. Azt várják, hogy a túlterhelt járatokról egyes utazók áttérnek az árban kedvezőbb járatokra, így hely szabadul fel további utasok számára a zsúfoltabb vonatokon.

 

A magánvasút-társaság azt tervezi, hogy júniustól a Pozsony-Kassa vonalon a jelenlegi 10 szerelvényen kívül további 3-at indít, persze mindez az állami vasúttársasággal való megegyezés kérdése, hogy egyáltalán felszabadítanak-e számára egy harmadik felszállót a Központi pályaudvaron Pozsonyban.  Csak erről az állomásról tudnak ilyen hosszú szerelvényeket indítani, tehát a megállapodás kulcsfontosságú ebben a kérdésben.

 

Aktuality.sk, Nyitókép: Cas.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!