Miközben folyik a parlament alakuló ülése az új közvélemény-kutatási eredmény látott napvilágot. Nem a választási preferenciákat érdemes azonban látni bennük, inkább a kormányalakítás során kialakult feszültség hatását a pártok támogatottságára.

 

Míg az egyel korábbi felmérés az SaS és az OľaNO-NOVA előretörését támasztotta alá, a mostani felmérés nagyjából a választási eredményeket reprodukálta – kivételt képez három párt.

 

A maffia-kapcsolatai miatt reflektorfénybe került Boris Kollár és pártja több mint egy százalékpontot erősödött a választási eredményeihez képest.

 

 hirdetes_300x300  

A Most-Híd tovább csökken

 

Bugár Béla és a Most-Híd fél százalékponttal gyengült, ami egyértelműen a választók elégedetlenségére utal a kormányalakítás kapcsán kialakult pálfordulás-sorozat okán.

 

A Sieť már a második felmérés alapján szorulna ki a parlamentből, az MKP tartja választási eredményét, de nem lépné át az 5 százalékos küszöböt.

 

Egy helyezéssel visszaesett az OľaNO-NOVA, azonban lemaradása az SNS-től nem számottevő. A felmérést a Focus végezte március 11.-16. között, 1023 személy megkérdezésével.

 

graf_

 

Teraz.sk

Nyitókép: Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!