Az amerikaiak egy szíriai támadásban ma megölték az Iszlám Állam dzsihádista terrorszervezet második emberét.  A Pentagon közelebbről meg nem nevezett forrására hivatkozva erről a világsajtó számolt be.

 

A bejelentést később sajtótájékoztatón az amerikai védelmi miniszter, Ash Carter és az amerikai hadsereg vezérkari főnöke, Joseph Dunford is megerősítette.

 

Az NBC szerint márciusban Szíriában megölték az iraki állampolgárságú Abd ar-Rahmán Mustafá al-Kádúlít, akit Hadzsi Imánnak is neveztek.

 hirdetes_810x300  

 

Az ISIS magas beosztású vezetője Abd ar-Rahmán Mustafá al-Kádúlí korábban az al-Káida terrorszervezet iraki szárnyának tagja volt. Származását tekintve türkmén és 1957-ben vagy 1959-ben az észak-iraki Moszulban született. 2012-ben szabadult az iraki börtönből, majd csatlakozott az ISIS-hez. Az Egyesült Államok tavaly májusban a BBC szerint hét millió dollár vérdíjat tűztek ki a fejére.

 

A terrorszervezet második embere a pénzügyi hátterért felelt és Carter szerint halála nagy hatással lesz az ISIS működésére. Információk szerint a különleges egységek légitámadásban ölték meg.

 

Aktuality.sk

 

Nyitókép: metro.co.uk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!