Ausztria néhány héten belül, feltehetően május közepétől gyorsított eljárásban bírálja el a menedékkérelmeket, hogy ezáltal csökkentsék az országba érkező menekültek számát – jelentette be szerdán Bécsben a védelmi és a belügyi tárca vezetője.

 

 

Indoklásuk szerint a tavaly óta tartó migrációs hullám veszélyezteti a közrendet és a belbiztonságot. Ausztriában így nemsokára csak azokat a menedékkérelmeket fogják feldolgozni, amelyeket emberi jogi szempontból feltétlenül szükséges elbírálni, egyéb esetekben abba az országba küldik vissza az embereket, ahonnan Ausztriába érkeztek. A gyorsított menekültügyi eljárás szerint néhány órán belül egyénileg állapítanák meg, hogy vissza lehet-e küldeni az érintettet egy biztonságos harmadik országba.

 

 

 hirdetes_300x300  

A gyorsított eljárást közvetlenül a határon fogják lefolytatni. Akik kérelmet akarnak benyújtani, azokat a határ mentén felállított regisztrációs központokba irányítják. Itt az emberek legfeljebb 120 órán át, a kérelmük elbírálásáig tartózkodhatnak.

 

 

Ausztria januárban döntött arról, hogy naponta legfeljebb 3200 migráns léphet be Ausztriába, és a déli határnál legfeljebb 80 menedékkérelem nyújtható be. Egy korábbi döntés szerint az idén legfeljebb 37 500, 2019-ig összesen mintegy 130 ezer migránst engednek be az országba.

 

 

MTI, TASR

Nyitókép: tasr.sk/illusztrációs felvétel

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!