Az egyiptomi gépeltérítőnek volt már baja az igazságszolgáltatással. A cipruson landoló utasszállítón fenyegetőző Szaif ad-Dín Musztafa már szerepelt a rendőrségi nyilvántartásban hamisítás miatt, és korábban több rendbeli sikkasztással, lopással és narkotikumok csempészésével is gyanúsították. Erről az egyiptomi belügyminiszter tájékoztatott – a DPA hírügynökség összefoglalója szerint.

 

Szaif ad-Dín Musztafa az alexandriai Burg al-Arab repülőtéren szállt fel az EgyptAir 181-es számú utasszállítójára, amelynek uticélja Kairó lett volna. Musztafa kábelekből és mobiltelefonokból hamis bombát készített, és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a gépet. A ciprusig jutó repülőgép drámája végül személyi sérülés nélkül ért véget.

 

Hogy a bomba hamisítvány volt, az egyiptomi hatóságok is megerősítették. Mivel Musztafa a többszörös ellenőrzésen és a röntgenkészüléken is keresztüljutott az alexandriai repülőtéren eleve kétséges volt, hogy valódi bombával rendelkezik.

 

 hirdetes_810x300  

A ciprusi hatóságok szerint az Airbus típusú, 56 utast szállító repülőgép eltérítője „pszichikailag instabil” volt elfogásakor. Indítékai egyelőre ismeretlenek, de a ciprusi elnök a terrorizmust kizárta a lehetséges indíttatások sorából.

 

Musztafa a gépeltérítés közben először cipruson élő exfeleségével akart beszélni, majd több olyan kérése is volt, amit a hatóságok nem tudtak értelmezni, nem sokkal ezután pedig megadta magát a rendőrségnek. Az incidenssel kapcsolatban a férfi rokonságát is kihallgatják.

 

 

TASR

Nyitókép: BBC

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!